Adventski sajmovi zauzeli su sve europske gradove, a trgovine i šoping centri zašarenili su svoje izloge. Ako vam je svega toga dosta i samo želite malo mira, osjetiti pravi duh Božića, daleko od onog iskomercijaliziranog, otisnite se na Advent u Katschbergu, u austrijskoj regiji Koruška.

Advent u Katschbergu - 3 Advent u Katschbergu - 3 (Foto: www.advent.koruska.com)

Adventska staza nalazi se visoko u planinama, usred nedirnute prirode. Ova kružna staza duga je 6,8 kilometara i na 1750 metara je nadmorske visine, u Gontalu prekrivenim snijegom.

Na samom početku staze svaki posjetitelj dobiva fenjer koji osvjetljava put, a uz stazu stoje i svjetiljke koje daju dodatni romantični štih. Na stazi vas svakoga dana očekuje popratni program koji se mijenja, pa ako se odlučite proći i više puta, svaki put to će biti jedan poseban, novi događaj.

Na postajama na stazi besplatno se dijeli čaj koji vas grije unatoč niskim temperaturama. Na stazi su smještene drvene kolibe koja svaka nudi drugačiji program. U Glazbenoj, Gesangshütte, čut ćete božićne pjesme, u Kolibi tišine pronađite mir. Tu su i pripovjedači i kolibe namjenjene djeci.

Advent u Katschbergu - 2 Advent u Katschbergu - 2 (Foto: www.advent.koruska.com)

Uz stazu u božićni ugođaj vas uvode svirači alpskog roga i tradicionalni puhački sastavi. Do početka staze može se pješke, preko Wichtelwega odnosno Puta patuljaka, a potrebno je nekih 45 minuta hoda za prijeći 2,4 kilometra, a druga opcija su saonice koje vuku konji.

Adventska staza je otvorena do 23. prosinca, svaku srijedu, petak, subotu i nedjelju od 14 do 20:30.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju