Hrvatska je prepuna prekrasnih lokacija, ali i manjih kućica koje su smještene izvan turističkih centara te stvorene za bijeg kada vam je dosta svega ili novogodišnji doček. Bilo da tražite kućicu u prirodi, ili vilu s pogledom na more i saunom, svatko može pronaći nešto prema vlastitom guštu. 

Vila na brdu iznad Opatije

Vila Georgina u Opatiji (Oprič) prima 12 gostiju u pet spavaćih soba. Smještena je na brdu iznad opatijske rivijere, iznad malog srednjovjekovnog grada Lovrana. Ima prekrasan pogled na Jadransko more. U podrumu se nalazi i konoba u starinskom stilu sa starom ciglom i drvenim gredama te velikim kaminom. Na raspolaganju je i vinski podrum s više od 50 boca različitih vina. Cijena noćenja: od oko 3000 kuna.

Doček kraj rijeke

Vikendica Korana Exclusive River House nalazi se u Lučicama, na 25 km od Karlovca. Gostima su na raspolaganju terasa s pogledom na planinu, sauna, WiFi i parkiralište. Od Plitvica je udaljena 74 km. Može primiti devetero gostiju u četiri spavaće sobe, a sudeći prema komentarima, gostima je kućica u prirodi idealna za opuštanje, uživanje u pogledu i šetnji kraj rijeke. Cijena noćenja je od oko 2100 kuna.

Korana River House - 2 Korana River House - 2 (Foto: Airbnb.com)

Kućica u Gorskom kotaru

Za nešto više od 450 kuna za noćenje možete pobjeći u Gorski kotar kako biste dočekali Novu u bajkovitoj kućici na brdašcu Suhi vrh. Okružena šumom s velikom terasom i neodoljivim pogledom iz kreveta, ovdje možete napuniti baterije i zaliječiti posljedice stresa. Kućica prima šest gostiju, a dobrodošli su i ljubimci.

Doček na Krku

Villa Storia je luksuzna kuća u malom mjestu Dobrinj na otoku Krku. Ima 4 spavaće sobe, 5 kupaonica, jedan unutarnji bazen i jedan vanjski bazen. Kuća ima vlastiti podrum, saunu i jacuzzi. Budući da su raskalašene zabave u vili zabranjene, primjerenija je društvu koje uživa u zabavi u finoj hrani i piću nego ludim tulumima. Cijena za noćenje je od oko 2000 kuna.

Drvena kućica nadomak Slunja

Brvnara nadomak Slunja idealno je mjesto za uživanje u prirodi. Nalazi se na oko 45 minuta vožnje od Plitvica, ali pravu predstavu pružaju i brzaci, jezera te kaskade Slunjčice. Brvnara nema Internet, a kako kažu vlasnici, neće ga nikada ni imati jer je podređena odmoru i opuštanju. Prima desetero gostiju koji na raspolaganju imaju 2 kupaonice, kuhinju s osnovnim priborom i uređajima. Cijena noćenja je oko 1500 kuna.

Dobrodošli na najopasniji europski aerodrom: Piloti prije slijetanja moraju proći posebnu obuku Madeira - 8 Madeira - 7 Madeira +2 Madeira - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju