1. Pješačite po vulkanu u Gvatemali

Parovi koji stvarno vole živjeti na rubu ovdje će se osjećati kao kod kuće. Vulkan Pacaya je najaktivniji od svih vulkana u Gvatemali. Njegova cijela površina prekrivena je pepelom koji je ostao nakon zadnje erupcije u ožujku 2014. No da vam šetnja ne bi postala dosadna, vodiči su za vas pripremili pečenje kolačića na užarenom kamenju i skijanje po padinama vulkana. Šetnju možete završiti kupovinom u trgovini koji se nalazi u samom podnožju vulkana.

2. Istražite Francusku rivijeru sportskim automobilom
Unajmite Aston Martin ili Porsche 356 Speedster i uputite se u sanjivu turu jugom Francuske. Kupite ribu na poznatoj ribljoj tržnici 'Quai des Pecheurs' koja se nalazi u marini grada Antibe. Neka vam jedna od postaja bude i grad St. Paul de Vence koji se nalazi visoko u mediteranskim planinama. Nakon njega odjurite do Villefrancha koji je mnogo puta ovjenčan na filmu i protegnite noge šetnjom tvrđavom koja je izgrađena 1554. godine.

3. Veslajte u portorikanskom zaselku Guarbu
Ako ne volite razvikane destinacije, posjetite Gurabo. Ovaj zaseok nastao je na obalama jezera Carraizo, a nalazi se samo 30 minuta vožnje od grada San Juan. Na jezeru možete unajmiti kajak i provozati se ili se prijeći s jedne strane litice na drugu putem zip line-a.

4. Propješačite sjevernu obali Kauaia
Sjeverna obala havajskog otoka Kauaia prepuna je visokih litica, kaskadnih slapova i predivnih plaža. Rano ujutro možete poći na šetnju stazom Kalalau koja je duga 35 kilometara, a putem podići šator. Za one malo manje ambiciozne tu je šetnja stazom po prekrasnoj plaži Hanakapiai gdje možda sretnete ugroženu vrstu havajske morske medvjedice kako se sunča na obali.

>> Bora Bora - idealno mjesto za medeni mjesec

5. Ribarite na Barbadosu na tradicionalni način
Šešir i sunčane naočale su jedini pribor koji trebate na ovom izletu. Tijekom 'ulovi i ispeci' avanture lokalni ribari vode mladence privatnim brodovima u ribolov. Koristeći samo tradicionalne metode i alate, ribari će vam objasniti kako uloviti najbolju moguću ribu. Kada se vratite iz ribolova vrsni kuhari već vas čekaju na obali spremni da pripreme vaš ulov i serviraju vam ga za večeru.

6. Istražite šume Ruande u potrazi za ugroženim gorilama
Ruanda je zemlja tisuću brda te predivna kombinacija poljoprivrednih površina, vrtova i plantaža čajevca. No ova država ujedno je i dom trećini preostalih živućih primjeraka planinskih gorila. Ono što bi vas moglo šokirati jest činjenica da gorile uopće ne smeta prisutnost ljudi dok nesmetano grickaju bambus.

7. Vozite se balonom na vrući zrak u talijanskoj regiji Lazio
Iz Rima vas privatni zrakoplov vodi do regije Lazio gdje ćete uživati u jednosatnoj poslijepodnevnoj vožnji balonom iznad Tirenskog mora i planina Tolfa. Košara balona prepuna je prošeka i lokalnih delicija tako da se možete okrijepiti.

8. Plovite norveškim fjordovima
Najbolji način da iskusite pravu Norvešku je da odete na krstarenje fjordovima. Putovanje kreće iz sjevernog dijela Norveške preko Arktičkog kruga i završava u povijesnom gradu Bergenu. Cijelo putovanje traje pet dana tijekom koji posjećujete pitoreskne gradiće od kojih neki čuvaju najstarije nalaze starih Vikinga.

9. Plivajte u 'Vražjem jezeru' Viktorijinih slapova
Nakon tisuća godina erozije, formirano je nekoliko kamenitih jezera uz cijelu dužinu Viktorijinih slapova u Zambiji. Za one mladence koji su željni adrenalina, 'Vražji bazen' koji se nalazi na samom rubu slapova, pravo je mjesto. Vodič će vas povesti kamenim puteljcima kako biste zaplivali u rijeci Zambezi sve do samog ruba, a onda uživali u zapanjujućem pogledu na vodopad visok 97 metara.

10. Uspnite se na austrijske Alpe
U čast 50-te godišnjice filma 'Moje pjesme, moji snovi' mladenci u Salzburgu mogu se popeti na gradsku liticu baš kao što je to učinila Maria u ovom nagrađivanom filmu. Šetnja po planini Monchsberg pruža najljepši pogled na grad, a na vrhu planine nalazi se i Muzej suvremenih umjetnosti u kojem se možete malo kulturno osvijestiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju