Tema: #podzemlje

Kosti, droga i oružje: Gradovi koji leže na nevjerojatnim mrežama tunela

1.2.2016
Pariške katakombe - 1

Tuneli, tajni hodnici, kamenolomi, prostiru se na nekoliko stotina kilometara izvan gradova koji čuvaju brojne tajne...

U bivšem rudniku opala: Posjetite podzemni grad i restoran

29.7.2015
img placeholder

Vjerojatno ste čuli za podzemna naselja u turskoj Kapadokiji, u kojima danas nitko više ne živi, ali su zato velika turistička atrakcija koja je dignula Tursku visoko na turističkoj karti svijeta. No i neke druge države imaju svoje favorite za utrku. I to kakve!

Najjeziviji i najstrašniji podzemni gradovi svijeta!

11.9.2014
img placeholder

Većina nas živi „društveno prihvatljivim“ načinom života ni ne sluteći da ispod površine zemlje žive mnogi ljudi. Neki od njih su dolje svojim izborom, dok drugi ustvari drugog izbora ni nemaju. Svima je zajedničko samo jedno, a to je da su u nekom trenutku svojeg života prihvatili dom ispod površine Zemlje. Sramotno je da naše društvo nije ni svjesno svijeta koji se nalazi nama ispod nogu, niti čini išta da ga vrati na površinu.

Tajne tajanstvenog tunela ispod Čakovca - nije za klaustrofobične!

28.2.2014
img placeholder

Mladi čakovečki fotograf i snimatelj Žan Novosel iznenadio nas je zanimljivim video uratkom pod nazivom “Pozojov tunel”, koji je nedavno osvanuo na društvenoj mreži Youtube. Iako svi u Čakovcu za njega znaju, rijetki su se usudili ući u dubinu ovog skrivenog tunela čiji ulaz se nalazi tik do Palače Zrinskih u samom središtu čakovečkog perivoja.