Sjećate li se kada su vlasti Sambuce prije tri godine odlučile spasiti ovaj sicilijanski grad od nestajanja te ponuditi nekretnine zainteresiranima po cijeni od 1 eura? U te starinske derutne kuće koje su se na tržištu našle po cijeni kave trebalo je uložiti dosta novca i vremena kako bi bile spremne za useljenje.

Trokatnicu u Sambuci tada je kupio i Airbnb.

Sambuca Putovanja Akcija! Talijani prodaju kuće i stanove za 7,5 kuna

Internetska platforma za najam smještaja u suradnji s talijanskom arhitektonskom tvrtkom Studio Didea u potpunosti ju je renovirala i transformirala koristeći lokalne materijale, a sada je daje jednoj osobi na besplatno korištenje u trajanju do godine dana.

Airbnb je trenutačno u potrazi za idealnim kandidatom koji će se preseliti u Sambucu te besplatno živjeti u ovoj trokatnici sa svojom obitelji, partnerom ili prijateljem te obavljati ulogu domaćina u njihovo ime.

Kuća ima šest soba i dvije kupaonice te će biti dostupna za iznajmljivanje preko Airbnb-a, odnosno bit će dostupni oni dijelovi kuće u kojima neće obitavati domaćin. Domaćin će se pobrinuti za sve eventualne želje gostiju tijekom njihova boravka.

Ne samo da će odabrani kandidat besplatno stanovati u trokatnici već će moći zadržati i sav novac prikupljen od drugih gostiju tijekom njihova boravka. Baš zato bi idealni kandidat bio netko s fleksibilnim karijerom, koja mu dopušta da se preseli na Siciliju.

Slika nije dostupna Putovanja Na sat i pol od Rima: Rasprodaja desetaka vikendica po 7,5 kuna

Odabrana osoba mora biti starija od 18 godina, govoriti engleski jezik (poznavanje talijanskog je dodatni plus) te biti spremna preseliti se i početi s radom 30. lipnja ove godine. Kako se možete prijaviti za posao iz snova, provjerite na ovom linku.

Projekt Kuće za 1 euro je pokrenut kako bi se promovirala kulturna baština, potaknula međunarodna ulaganja i apeliralo na mlađu populaciju da se preseli u ruralna mjesta te im vrati nekadašnji šarm.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju