Vjerojatno vam ne treba puno izgovora da posjetite talijansku regiju Furlanija – Julijska krajina. U krajnjem sjeveroistočnom kutu zemlje, između Venecije i Austrije, regija ima više nego dovoljno lijepog mora, drevnih arheoloških nalazišta i valovitih vinograda kako bi zaslužila vašu pažnju. Dom je zanimljivih gradova poput Trsta i Udina, ali i ljetovališta poput Grada i Lignano Sabbiadorea. Ukratko, ovdje ima svega.

A ako ste u iskušenju da je posjetite, sad je pravo vrijeme. Turistička zajednica regije nastoji potaknuti i turizam i održiva putovanja na način da će refundirati kartu za vlak koju kupite. Nažalost, neće vam platiti kartu iz Hrvatske, ali hoće ako kupite na nekim određenim mjestima u navedenoj regiji.

U slučaju da vam besplatna vožnja vlakom nije dovoljna da vas privuče u regiju, turistička zajednica posjetiteljima također daje popuste na hrpu stvari, od ulaznica za muzeje do javnog prijevoza. To će doći u obliku posebne kartice, koja će vrijediti za vrijeme vašeg boravka.

Naravno, postoji i nekoliko uvjeta. Za početak, vlakovi moraju biti unutarnje linije (tako da ćete u Italiju morati stići vlastitim prijevozom) Putnici moraju ostati u regiji najmanje dvije noći u hotelima koji sudjeluju u programu, a povrat novca može se iskoristiti samo u četiri turistička ureda: Trst, Udine, Grado i Lignano Sabbiadore. Promocija se nudi sve do 31. svibnja 2023., a sve detalje možete saznati ovdje.

Čak i ako nije potpuno besplatno, u ovim teškim vremenima ovakva ponuda vrijedna je pažnje, jer dobivate značajan popust prilikom posjeta čarobnoj Italiji.

5 genijalnih gradića u Italiji za planiranje vašeg sljedećeg putovanja Alberobello Cefalu Polignano a Mare +1 Sperlonga

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju