Palača Meiling na vrhu brdašca Xiaohong u istočnom dijelu Nanjinga u Kini privlači velik broj turista. Riječ je o bivšem domu kineskog generala i predsjednika Čang Kaj-Šeka i njegove supruge Soong Mei-Ling po kojoj je palača dobila ime.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Nestvarnih dimenzija: Najveći trg na svijetu kojemu se s jednog kraja ne nazire drugi

Palača se prostire na dva kata i oko 2000 četvornih metara, a izgrađena je između 1931. i 1934. godine u klasičnom kineskom stilu s dvovodnim krovom prekrivenim zelenim crijepom. Čang Kaj-Šek i njegova supruga u svojem su domu ugošćivali političare iz cijeloga svijeta.

Kad su iselili iz nje 1949. godine, godinama je bila napuštena. Palača je u potpunosti preuređena 2013., od kad je posjećuju na deseci tisuća turista svake godine.

Za veliki interes turista djelomično je zaslužan i izgled palače iz ptičje perspektive. Iz zraka, naime, izgleda kao središte smaragdnog privjeska od divovske ogrlice. Ogrlica je zapravo sastavljena od stabala posađenih uz cestu što vodi prema palači. Ovisno o godišnjem dobu mijenja se i boja te zapanjujuće ogrlice.

Slika nije dostupna Putovanja Fotografska obmana! Priča o stanovnicima sela koji su "muljažom" povećali broj turista

Kako ona izgleda iz ptičje perspektive u različitim godišnjim dobima, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Kakav promašaj! Najveći trgovački centar na svijetu u kojem nitko ne kupuje South China Mall - 5 South China Mall - 4 South China Mall - 1 +1 South China Mall - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju