Ako puno putujete svijetom, sigurno ste posjetili i mnoštvo dvoraca. Neki veći, neki manji, svi oni imaju neke svoje čari. Ima i Hrvatska svoj biser među dvorcima. Nalazi se na brdašcu, okružen prostranim, mirisnim i zelenim šumama, zelenkastim jezerom koje možete istražiti i pedalinama. Pogodili ste... Mislimo na Trakošćan.

Okusite, osjetite, doživite, uključite maštu

Posjetite li dvorac Trakošćan, ne samo što ćete saznati kako je život izgledao na ovom području od kraja 13. stoljeća, već ćete se i istinski opustiti u predivnoj parkovnoj arhitekturi koja okružuje zdanje.

Na više od 1200 metara kvadratnih možete istražiti četiri kata na kojima su postavljene prostorije s izvornim namještajem iz određenih povijesnih perioda. Zavirite u dvorsku kuhinju i zamislite mirise koji su se širili prema ostalim dijelovima dvorca. Posjetite lovačku i vitešku dvoranu, knjižnicu, obiteljsku dvoranu, popnite se do tornja, istražite zbirku oružja ili zatvorite oči u jednoj od brojnih uređenih soba na prvom i drugom katu i kroz miris starog drva vratite svoju maštu u neko drugo doba.

Znate li da je upravo dvorac Trakošćan bio prvi elektrificirani objekt u 19. stoljeću u ovom dijelu Hrvatske, a izvan većih urbanih cjelina? Malo ljudi zna, no u dvorcu je živio i jedan od prvih fotografa tog vremena Juraj Drašković. Mnogo sličnih informacija ostaje vam za otkrivanje na licu mjesta.

Za vas i vašeg četveronožnog člana obitelji

Odlučite li se za posjet ovom zelenom kraju na sjeveru Hrvatske, svakako razmislite o tome da produžite svoj boravak i ostanete ne jedan dan, već cijeli vikend. Svega 10 minuta laganog hoda od dvorca smjestio se i wellness-hotel Trakošćan koji s pogledom na dvorac i predivnu prirodu pruža zaista odmor kakav svaka osoba zaslužuje.

Osim samom sebi, iskustvo pravog odmora možete pružiti i vašem najmanjem članu obitelji, onom četveronožnom koji će zagarantirano uživati u šetnjama. Sadržaja vam neće nedostajati, jer uz sam dvorac koji je neiscrpan izvor aktivnosti, hotel nudi i teniske terene, moderno opremljene sobe te bazen u kojem ćete moći napuniti energiju nakon što ste propješačili cijelu Ravnu goru čije polazište za planinarenje je tik do hotela. Ponudu provjerite ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju