Ljubitelji zimskih sportova mogu označiti novo mjesto na karti, švedsko planinsko područje Dalarnu, u kojem se nalazi i skijalište Saelen. Ono će uskoro imati vlastitu zračnu luku koja će 22. prosinca dočekati svoje prve putnike.

Nova zračna luka povezivat će putnike iz cijeloga svijeta sa skijaškim regijama Saelen, Idre i Klappen, kao i obližnjim norveškim skijalištem Trysil.

Švedska zračna luka Saelen Trysil bit će prva luka u svijetu koja neće imati kontrolni toranj, nego će ga zamijeniti virtualni toranj.

Atrakcija za turiste bit će prijevoz do skijališta. Naime, umjesto da se od zračne luke do hotela odvezu autobusom, posjetitelji će onamo biti prevezeni psećim sanjkama.

Saonice, ilustracija Saonice, ilustracija (Foto: Getty Images)

Vožnja psećom zapregom trajat će između 45 minuta i sat vremena, a stajat će 510 dolara za četiri osobe, koliko ih stane u jedne sanjke.

Letovi do nove zračne luke SCR (Scandinavian Mountain Airport) već se mogu rezervirati iz zračnih luka u Kopenhagenu i Stockholmu.

Saelen i okolica najveće su skijaško područje u Švedskoj. Posjetiteljima su na raspolaganju 254 skijaške staze i staze za snowboarding, 157 žičara te 100.000 hotelskih kreveta.

Najbogatiji u Rusiji? Grad nesanice i mraka do kojeg ne vodi niti jedna cesta Norilsk - 5 Norilsk - 1 Norilsk - 3 +1 Norilsk - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju