Dobro, "posuđivanje" stvari iz hotela sasvim je normalno jer rijetko tko odoli besplatnoj kolekciji šampona ili nečem takvom. Ovdje takve sitnice nećemo ni spominjati, već ćemo se fokusirati na mnoge veće stvari koje su gosti "pokušavali" dignuti iz hotela...

Wellness Heaven, web-stranica koja recenzira i ocjenjuje luksuzne hotele za države njemačkog govornog područja, nedavno je anketirao 1157 hotelijera (pretežno europskih) kako bi vidio koje su im stvari nestale iz hotela. Uglavnom su pitani hoteli od 4 ili 5 zvjezdica, a ne računajući šampone i ostale sitnice, najviše nestaju, logično – ručnici i ogrtači, koje u stopu slijede vješalice, olovke i bešteci.

No ima i druga strana gostiju, pa tako uvijek postoje oni koji se sitnicama ne zadovoljavaju. Tako su primjerice u jednom berlinskom hotelu gosti skinuli kompletan sistem tuša, a nisu poštedjeli ni WC dasku. U drugom njemačkom hotelu nestao je stereo sustav, a na terasi spa-centra u blizini Salzburga jednom se gostu svidjela borova klupa, pa ju je jednostavno odnio.

"Jednom kad sam se spustio u predvorje, vidio sam kako nešto nedostaje", objasnio je jedan hotelijer iz Italije. "Ubrzo nakon toga saznao sam kako su trojica nepoznatih muškaraca u radnim uniformama odnijela klavir, koji se naravno, više nikad nije pojavio", dodaje. S druge strane, neki su lopovi i "simpatični", pa je tako jedan gost u hotelu u Engleskoj poskidao brojeve s vrata soba, a problem je primijećen kada jedan gost nije mogao, gle čuda, pronaći svoju sobu.

Hotelske potrepštine - 3 Hotelske potrepštine - 3 (Foto: Getty Images)

Usporedivši hotele s pet zvjezdica s onima koji imaju zvjezdicu manje, podaci su posebno poražavajući. Tako su čak devet puta veće šanse da će hotel s pet zvjezdica ostati bez televizije od onog s četiri, a češće se kradu i umjetnička djela te – madraci. Da, kradu se i madraci.

Čak je 49 hotela od siječnja 2018. godine prijavilo krađu madraca, a neki od njih vrijedni su i tisuće eura. Madrace čak ne kradu uvijek gosti, već se tijekom noći, kad recepcija nije otvorena, u hotel ušuljaju lopovi i madrac završi u tuđem vlasništvu.

Eto, kako je krenulo, ne bi nas čudilo da uskoro počnu nestajati i kade, školjke i slično...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju