Američka kompanija Storylines objavila je kako je potpisala ugovor s hrvatskim Brodosplitom o gradnji takozvanog prvog ekološki održivog rezidencijalnog kruzera na svijetu po imenu MV Narrative koji će imati LGN pogon, odnosno kretati se na ukapljeni prirodni plin.

MV Narrative će koristiti inovativne tehnologije za ponovo korištenje energije i sustave za pohranu energije. Bit će dug 225 metra, širok 30 metara te obuhvaćati 547 stanova koji će se prodavati po cijeni od 1 do 8 milijuna dolara, odnosno od 7 do 59 milijuna kuna.

Ograničen broj smještajnih jedinica na brodu će se moći i unajmiti.

Na kruzeru će se moći kupiti luksuzni stanovi Na kruzeru će se moći kupiti luksuzni stanovi (Foto: Profimedia)

Rezidencijalni kruzer, baš kao što mu ime sugerira, namijenjen je ljudima koji žele živjeti na brodu, a istovremeno stalno mijenjati svoju lokaciju. Tijekom prvog putovanja MV Narrative trebao bi prijeći stotine odredišta na šest kontinenta, a očekuje se da će zaustavljanja u lukama trajati između jednog i pet dana.

MV Narrative pružat će svojim stanovnicima udobnost „doma na kopnu“ pa će se na brodu naći sve od škole i knjižnice do pošte, bolnice i poslovnih prostora. Na njemu će biti i privatna marina, 20-ak ugostiteljskih objekata, heliopad, tri bazena te razni drugi prostori za sport i rekreaciju.

Storylines procjenjuje da će gradnja ovog rezidencijalnog kruzera biti vrijedna 1,5 milijardi dolara, a brod bi trebao biti gotov 2025. godine.

"Nasukan" na stijeni: Kruzer dug 165 metara u Južnoj Koreji o kojem se priča Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 1 Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 3 Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 4 +0 Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju