Glavni grad Japana poznat je po visokim cijenama najma stambenog prostora i vrlo skučenim prostorima za život. Ovo ne čudi ako je poznato da je Tokio jedan od najskupljih gradova na svijetu, a da u njemu živi oko 14 milijuna ljudi.

Cijena najma varira ovisno o tome u kojem se dijelu grada nalazili. Pritom treba znati da za prosječan jednosobni stan od 20 kvadrata treba izdvojiti od 100.000 jena ili 700 eura naviše. Jeftinija mjesta stoga su iznimno tražena.


Znate li kako izgleda najjeftiniji stan u centralnom dijelu Tokija za najam? Norm Nakamura s kanala Tokio Lens na YouTubeu daje odgovor na ovo pitanje u svojem videu naslovljenom Unutar tokijskog najjeftinijeg malog stana.


U trenutku snimanja tog videa stan se iznajmljivao po cijeni od 9800 jena mjesečno, odnosno oko 68 eura, što je nevjerojatno povoljna prilika. No što za tu cijenu možete dobiti?

Nakamura otkriva "stan" od tek 15 kvadrata koji nije dobro izoliran i do kojeg dopire buka iz okolnih stanova i s ceste. Stan je zapravo velikodušan izraz za jednu usku i duguljastu prostoriju u koju možete smjestiti krevet i/ili kauč te malo osobnih stvari.

Jedini komadi namještaja u stanu su luster i sudoper s tekućom hladnom vodom te pripadajućim ormarićem. U stanu nema ničeg drugog – nema štednjaka, mikrovalne pećnice, WC-a ili kupaonice. Prvo mjesto na kojem se možete otuširati udaljeno je otprilike dvije minute hoda, a nalazi se u lokalnoj knjižnici.

Biste li mogli živjeti u takvom prostoru? Pogledajte video Norma Nakamure i provjerite što možete dobiti u Tokiju za 68 eura.

Najviša stambena zgrada: Njezina visina još je tajna, ali tvrde da će biti broj jedan Stambeni neboder Binghatti Jacob & Co gradit će se u Dubaiju - 3 Stambeni neboder Binghatti Jacob & Co gradit će se u Dubaiju - 2 +0 Stambeni neboder Binghatti Jacob & Co gradit će se u Dubaiju - 1

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju