Počeo je Negroni Week u Bistrou 75! Hvaljena zagrebačka gastro destinacija prva se u Hrvatskoj uključila u ovo internacionalno događanje koje već četvrtu godinu za redom organizira Imbibe magazin, a u kojem je samo prošle godine sudjelovalo više od 3500 ugostitelja diljem svijeta.

Glavna ideja događanja koji se održava od 6. – 12. lipnja je dobro piće uz dobra djela. Naime, dio prihoda od svakog prodanog Negroni koktela donira se u humanitarnu svrhu, a Bistro 75 smješten u Preradovićevoj 34, donirati će Autonomnu žensku kuću koja brine za žene žrtve nasilja.



Negroni je piće koje sadrži campari, vermut i gin u jednakim omjerima, a ovaj talijanski klasik omiljen je još od početka prošlog stoljeća. Zahvaljujući korištenim sastojcima karakterizira ga istovremena slatkoća i gorčina, a poslužuje se uz puno leda što ga čini idealnim pićem za ljetne dane.

Kombiniranjem različitih sastojaka Negroni dolazi u brojnim varijantama, a u Bistrou 75 ovaj tjedan možete uživati u tri verzije ovog koktela - Antique (Antica Formula vermut), Regular (Martini Rosso vermut) te za ovu prigodu osmišljenom Samoborskom Negroniju u koji umjesto vermuta ide Bermet Philipecz. Po izboru koktel majstora, sve 3 verzije koriste The Botanist gin koji sadrži 22 različite biljke sa škotskog otoka Islay.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju