Jedna od najvećih proslava blagdana sv. Vinka, tradicionalno Vincelovo, održava se svake godine u organizaciji Kutjeva d.d. Na lokaciji Vile Vinkomir, iznad vinograda, okupilo se 600-tinjak gostiju iz Hrvatske i susjednih zemalja. Rezanjem prvih trsova i blagoslovom proslava se nastavila uz neizostavan zabavni i gastronomski program kojim se i ove godine obilježio početak vinogradarske godine.



Tom su prilikom gosti imali mogućnost, uz vođenje sommeliera Drage Husmkog, u podrumu kušati mladu Graševinu 2016., Pinot crni iz 2013. godine, te ledenu berbu Graševine iz 2009. godine i ledenu berbu Traminca iz 2015. godine.

Druženje na Vili Vinkomir uz pečene kobasice i bogat švedski stol nije moglo proći i bez tradicionalne pečene delicije, vola iz uzgoja Kutjeva d.d.

Ovom prilikom Kutjevo d.d je objavilo i jedan novitet te najavilo u narednom periodu otvaranje trezora arhivskih vina. Član Uprave Kutjeva d.d., Mladen Pavić, uručio je odabranim poslovnim partnerima potvrdu o pohranjenih petnaest boca Grševine 2016., koje će u trezoru biti do 2034. godine. "Kutjevo je prva vinska kuća koja osniva trezor arhivskih vina. Vina se u našoj vinskoj kući arhiviraju od 1946. i već imamo 70 tisuća arhiviranih boca", istaknuo je Mladen Pavić.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju