Kao i deset puta do sada, gospodin Ivan Dropuljić i vinska elita u Hrvata najavili su još jedan, ovoga puta jubilarni - Zagreb Vinocom. Najbolji i najveći međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se u petak i subotu 27. i 28. studenog, a po prvi puta će u svijetu vina biti i jedna radionica iz svijeta piva, koju vodi jedan Punkuferaš!

Sve najbitnije i najkvalitetnije s hrvatske eno-gastro scene, već cijelo desetljeće dobro zna da mora biti prisutno u dvoranama zagrebačke Esplanade krajem mjeseca studenog. Festival se otvara 27. studenoga (petak) u 12 sati, oba dana, petak i subota, biti će otvoren od 12 do 20 sati.Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Na festivalu će se prezentirati brojna vina, sljubljivati s hranom, održavati eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika. Festival tradicionalno ima i humanitarnu značajku.'Izborom hotela Esplanade dobili smo izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderno i svjetski prepoznatljivo događanje', rekao je Ivan Dropuljić organizator festivala.

U sklopu VINOcoma, prvog dana održavanja, 27.11.2015. u 15h održat će se dodjela nagrade Bijeli grozd koju već tradicionalno dodjeljuje udruga G.E.T., a u subotu 28.11. i radionica-tribina Eksplozija craft pivarstva u Hrvatskoj koju vodi stari Punkuferaš Domagoj Jakopović Ribafish, i na kojoj ima još mjesta!

Preko tisuću vina, još više ljudi, hrane, piva, radionica – sve to zasluženo smješta Vinocom na pijedestal hrvatskih festivala hrane i vina. Vidimo se!

Više informacija o izlagačima, radionicama i akcijama nađite na službenim stranicama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju