U ugodnom ambijentu restorana Bistro Apetit, brojni poznati uzvanici, sommelieri i drugi gosti imali su priliku prisustvovati svečanoj večeri prilikom koje su predstavljena vina brenda Vezak. Pored vrhunskih vinskih kapljica, gosti su uživali u meniju sa pet slijedova koji je posebno za navedenu prigodu osmislio Marin Rendić, vlasnik i glavni chef zagrebačkog Bistroa Apetit, a Vezak vina predstavio je g. Dubravko Ćuk, glavni enolog Badela 1862, koji je zajedno sa chefom prije svakog slijeda iznio pojedinosti o svakom od ponuđenih vina. Zanimljivo je kako je linija vina Vezak već osvojila nagrade na prestižnim svjetskim vinskim natjecanjima u Njemačkoj i Londonu.

Daruvarska vina zahvatio je veliki rebrending, koji je novim zaokretom u stilu i tehnologiji proizvodnje unaprijedio kvalitetu vina, postavljajući tako temelje za snažan iskorak na tržište u bijelim vinima.

Osim promjene stila, rebrending je obuhvatio i promjene etikete zadržavajući prepoznatljivi element vina Daruvara – simbol ždrala, a dodajući mu novo ruho na moderan način kroz tradicionalan vez, čime se istaknula vrijednost Hrvatske baštine te pokazalo što vrijedno i plemenito ima Slavonija.

Rižoto od sporo kuhanog bikovog repa Rižoto od sporo kuhanog bikovog repa (Foto: John Pavlish)

Ova jedinstvena linija dolazi iz suncem okupanog dijela Slavonije, sa specifične lokacije gdje se skladno spajaju brežuljci i doline, zemlja i nebo, sunce i sjena. Povezivanje kao misao vodilja i noseća vrijednost brenda provlači se od samog imena do dizajna etikete.

Cijela priča o brendu Vezak sažeta je u sloganu ''Ljepota povezivanja'' jer s neobičnom lakoćom povezuje trenutke, generacije, društva i događaje, a na prvi gutljaj osvaja iskrenim okusom.

Sauvignon Sauvignon (Foto: John Pavlish)

Gozba je započela graševinom Vezak iz 2017. godine i krostinom s istarskom skutom i tartarom od ribeya odležanog 45 dana by Meat the King. Uslijedila je graševina vrhunska iz iste godine koja se sljubila s carpacciom od bifteka sa svježim vrganjima i crispy grana padanom.

Čokoladna cigara Čokoladna cigara (Foto: John Pavlish)

Uz rižoto od sporo kuhanog bikova repa, pjena od cvjetače i crni tartuf predstavljen je Chardonnay 2017. Uz Sauvignon 2017. jela su se pačja prsa, krema od batata, jus od mesa, ukiseljena rotkvica, juliene špinat, prah od crnog limuna te za kraj - cigara, ali čokoladna s Graševinom Daruvar Selection.  
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju