Jedan od otoka Zadarskog arhipelaga koji nazivaju zelenim otokom smjestio se točno preko puta Zadra i svojom veličinom i ponudom idealan je, ako ste na prekrasnu jadransku obalu došli odmoriti od svakodnevnih briga i problema. Zašto je Ugljan pravi odabir za miran i aktivan odmor?

Mirnije mjesto na Jadranskoj obali

Otok Ugljan idealno je mjesto za obitelji, parove, gurmane i ekipe koje su došle odmarati, kupati se i sunčati na prekrasnim plažama ili na aktivni odmor. Iako možda partijanerima nije zanimljiv, svi nabrojeni ostaju oduševljeni laganim tempom života koji ih tamo dočekuje, ali i mogućnostima za aktivan odmor. Zen usred zelenila donosi priroda puna guste makije, borova, maslina, smokvi, vinove loze i raznog drugog mediteranskog bilja, ali i mogućnost za razne aktivnosti upravo u takvom okruženju.

Laganini sa svime što poželite

Cijelom sjeveroistočnom stranom otoka nižu se ribarska i turistička mjesta te prekrasne plaže, dok je druga strana otoka uglavnom strma i nenastanjena, a pripadajuće su joj uvale, otoci i bogato podmorje pravi izazov za ronioce i sportske ribolovce. Unutrašnjost je brdovita, ali ispresijecana brojnim stazama na kojima šetači i biciklisti mogu danima uživati.

Odvojen od svijeta, ali blizu svega

Otok Ugljan od kopna dijeli samo Zadarski kanal, a ove dvije točke povezane su svakodnevnom trajektnom linijom. Vožnja od 20-ak minuta zaista nije puno, a vodi vas na otok odvojen od svijeta, no povezan ako zatrebate išta s kopna. Do otoka Ugljana jednostavno je stići i iz Biograda na Moru, odakle trajekti voze prema Tkonu koji je na susjednom Pašmanu. Otok Pašman i Ugljan povezani su mostom preko uvale Ždrelašćica, a idete li kroz Biograd usput ćete se uvjeriti da tijekom boravka na Ugljanu morate posjetiti i Pašman.

Na nekoliko koraka od najljepše otočke plaže

S obzirom na idealne uvjete za odmor na otoku Ugljanu, tražili smo i idealni smještaj. Ponuda koju smo pronašli sadrži smještaj u Vilama Dalmacija beach resortu. Nalaze se u mjestu Preko, srcu otoka Ugljana. 2 dana/1 noćenje s polupansionom i uz mogućnost korištenja vanjskog grijanog bazena za dvije osobe i 1 dijete do 12 godina gratis stoji samo 555 kuna, a smještava vas tek nekoliko koraka od najljepše pješčane plaže Jaz. Pogledajte ponudu i požurite s planiranjem početka ljeta.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju