U popularnoj zadarskoj Peglici otvorila se Kavana ART, nova destinacija za ljubitelje vrhunskih slastica koje potpisuje vrsna slastičarka Mirjana Pilipović. Njezine slastice otkrivat će priču o Zadru, odnosno poslužiti kao svojevrsni slatki vodič koji će na originalan način predstaviti znamenitosti poput Kapetanove kule, spomenika Grguru Ninskom, Kraljici Jeleni i drugih.


Vlasnik Hotela Bastion i Art hotela Kalelarga Jadranko Lisica, direktorica Mladenka Štura i slastičarka Mirjana Pilipović osobito su ponosni na novi i veći prostor u kojem će se održavati brojna događanja.  

"Ovo je priča o jedinstvenoj ravnoteži moderne elegancije i bogate povijesti prožetih originalnim tradicionalnim okusima. Podno zadarskih bedema koji su čuvali Zadar, a koje čuva UNESCO, okružena gradskim parkovima, pronašla je svoje savršeno mjesto. Dovoljno daleko od gradske vreve da svojim gostima pruži opuštajući dnevni odmor, a dovoljno blizu Zelene tržnice na kojoj je pažljivo biranje svježeg sezonskog voća, povrća i začina svakodnevni ritual. Kombiniranjem tih sastojaka, uzgojenih na plodnoj zemlji zadarskoga zaleđa, završava izradom najfinijih kolača koji pričaju nevjerojatnu kulturno-gastronomsku zadarsku priču", otkrila je direktorica Mladenka Štura.
 

 

A post shared by Marin Gospić (@maringospic) on


U fantastične torte koje potpisuje Mirjana, Zadrani su se zaljubili još u restoranu Art Hotela Kalelarga koji se nalazi na kultnoj gradskoj ulici. Neke od tajni slasti zasigurno su Mirjanino vrsno kombiniranje sezonskih sastojaka koji je nadahnjuju na pripremu laganih deserata od vrhunske čokolade, voća i proizvoda koji dolaze s malih poljoprivrednih gospodarstava. Nezaobilazan sastojak slatke ponude autohtona je višnja maraška, baš kao i rogač te tradicionalni začini. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju