Da biste ispekli fine i hrskave kokice, poslužite se mikrovalnom pećnicom. No umjesto da kupujete specijalizirane vrećice s kokicama za pečenje isključivo u mikrovalnoj pećnici, birajte običan kukuruz kokičar.

Dvije do tri žlice kukuruza kokičara stavite u vatrostalnu posudu, prekrijte vrh zdjele tanjurom i pecite dvije do tri minute dok ne dobijete željeni rezultat.

Kod ovog tipa pečenja ne morate koristiti nikakve masnoće, odnosno možete kontrolirati količinu ulja ili maslaca koji stavljate u popularnu grickalicu, pa će i krajnji rezultat biti bolji za vaše zdravlje.

Ako želite kokice oplemeniti dodatnim okusima, na tanjur koji ste položili preko zdjele stavite komad maslaca i željene začine, pa sve zajedno otopite paralelno s pečenjem kokica.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Na kraju termičke obrade prelijte začinsku mješavinu u kokice i sve zajedno dobro promiješajte.

Dobar tek!