Komorač je povrće modro-zelene boje u kojemu se nalazi stotinjak sjemenki. Njegove se sjemenke koriste kao začin brojnim jelima, ali i za suzbijanje grčeva i boli u želucu.

Sjemenke komorača sadrže prirodna ulja koja oslobađaju od mučnine i nadutosti, ističe vodeća nutricionistica Annie B. Kay s centra Kripalu u Stockbridgeu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Da biste se riješili želučanih tegoba, dovoljno je uzeti pola čajne žličice cijelih sjemenki i polako ih žvakati da otpustite prirodna ulja, prije nego što ih progutate. Začini Začini (Foto: Getty Images)

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu