Komorač je povrće modro-zelene boje u kojemu se nalazi stotinjak sjemenki. Njegove se sjemenke koriste kao začin brojnim jelima, ali i za suzbijanje grčeva i boli u želucu.

Sjemenke komorača sadrže prirodna ulja koja oslobađaju od mučnine i nadutosti, ističe vodeća nutricionistica Annie B. Kay s centra Kripalu u Stockbridgeu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Da biste se riješili želučanih tegoba, dovoljno je uzeti pola čajne žličice cijelih sjemenki i polako ih žvakati da otpustite prirodna ulja, prije nego što ih progutate. Začini Začini (Foto: Getty Images)

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso