1. Mliječni namaz s dimljenim lososom

Napravite mliječni namaz od svježeg sira, limunovog soka, komadića vlasca, papra i soli. Bogato namažite namaz na tost i dodajte mu komadiće dimljenog lososa. Mljac!

2. Kelj  i poširano jaje

Sotirajte kelj na malo maslinova ulja, položite ga na tostiranu krišku kruha, dodajte kockice pečene tikve i poširano jaje. Pred vama je divan i ukusan ručak.

3. Tikva s pršutom
Prepecite tikvu u pećnici s timijanom, maslinovim uljem, solju, paprom i drugim začinima po želji dok meso ne postane mekano, a vanjski dio karameliziran, pa ga sljubite s lagano prepečenim kriškama pršuta i kruha.

4. Avokado i feta
Imate li pri ruci zreli avokado zgnječite njegovo 'meso' u finu pastu, dodajte komadiće feta sira i malo limunovog soka, pa njime premažite tostirani kruh.


5. Prepržene gljive
Na tavici prepržite malo šumskih gljiva ili najobičnije šampinjone, pa ih sljubite s tostom. Uz gljive će vam posebno dobro odgovarati komadići grilane paprike.

6. Puretina i mandarine

Ispecite pureća prsa na uobičajeni način pa ih sljubite s komadićima svježe mandarine i položite na krišku tostiranog kruha.

7. Morski plodovi

Na preprženu krišku kruha možete staviti i grilanu ribu (obavezno očistite sve kosti prije stavljanja na kruh) te morske plodove poput račića i mesa raznih školjki, te ju kombinirati sa sezonskim povrćem i začinima.

Savjet plus:
Ako tostirani kruh tretirate kao glavnu namirnicu za pripremu uobičajenih sendviča vidjet ćete da na njega možete staviti što god poželite. Uz klasične suhomesnate proizvode i punomasne sireve, tost možete sljubiti i s raznim paštetama i pastama, mesom, ribom i povrćem. Eksperimentirajte i uživajte u dobroj hrani!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju