1. Stiniva, Vis

Priroda je ovdje odigrala veliku ulogu i to vrlo pozitivnu. Pretpostavlja se da je ova geografski zanimljiva uvala na otoku Visu nastala urušavanjem špilje. Posjet ovom božanskom užitku još uvijek je, moglo bi se reći ekskluzivan, jer do Stinive nije moguće doći automobilom već samo kozjim putem ili brodicom. Po izboru čitatelja portala 'European Best Destinations', u 2016.-toj, Stiniva je najljepša plaža u Europi.

2. Slanica, Murter

Ova je plaža poznata kao omiljeno odredište mladih obitelji. Pješčana je, more je plitko, a svi sadržaji se nalaze u neposrednoj blizini. I boja mora je zaista ovakva kakvu možete vidjeti na fotografiji. Ako se poželite odmoriti u hladu i to je moguće jer na bočnim stranama plaže, ispod drveća, prema moru laganim padom spuštaju se gotovo potpuno ravne stijene na kojima nije problem sate provesti u ležećem položaju.

3. Porat, Biševo

Uvala Porat uvršena je na popis sedam najljepših na svijetu. Pješčana je i skrivena ispod hridi na zapadnoj strani otoka Biševa. More je plitko pa je ova plaža idealna i za malu djecu. Uz uvalu se nalazi i gusta borova šuma iz koje i u ležećem položaju možete imati jedan od najljepših pogleda na prozirno plavo more. Takvi prizori mogu vas podsjetiti na prave božanske užitke. Nedaleko uvale nalazi se i Modra špilja u kojoj se zbog prodiranja sunčeve svjetlosti stvara predivno plavetnilo, a poseban utisak ostavlja način na koji je moguće doći u Modru špilju. Ili vrlo malom brodicom zbog uskog ulaza ili za one hrabrije – plivanjem.

4. Sakarun, Dugi otok

Mnogi kažu, kako je plaža Sakarun rajsko mjesto. Mi bismo rekli, mjesto božanskog užitka. Plaža duga oko 800 metara posebna je po svojoj tirkiznoj boji mora, ali i predivnom pogledu otvorenom prema pučini. Članica je udruženja 'Najljepše uvale svijeta', u kojem konkurira predivnim uvalama 25 zemalja sa svih kontinenata svijeta. Kristalno čisto more i bijela boja pijeska dovoljni su kako biste na ovom mjestu zaboravili na sve brige.

5. Zlatni rat, Bol

Plaža poznatog oblika postala je simbol hrvatskog turizma. Jedna od najljepših šljunčanih plaža Hrvatske pruža se i do 500 metara u more. Zbog morskih struja i vjetrova, često se mijenja oblik vrha ove plaže. Od središta Bola do Zlatnog rata možete doći za 20 minuta ugodne šetnje, automobilom ili turističkim vlakićem. Mjesto je to i koje obožavaju zaljubljenici u jedrenje te surferi.

6. Lubenice, Cres

Sjeverni dio Jadrana čuva jedno predivno mjesto božanskog užitka. Plaža Lubenice smještena je podno 387 metara visoke litice na kojoj se nalazi srednjovjekovna utvrda. Plaža, Sv. Ivan također je na popisu najljepših plaža svijeta. Idealno je to mjesto i za bijeg od rutine, pa čak i civilizacije jer se do plaže dolazi spustom kojim šetnja potraje i do 40-ak minuta, a uspon još i više. No vidjeti ovaj zemaljski dijelić raja svakako se isplati.

7. Divna, Pelješac

Do jedne od najljepših peljeških plaža vodi uska cesta kojom dolazite do predivne šljunčano-pješčane plaže. Nalazi se 10 kilometara od mjesta Trpanj, jednog od najstarijih mjesta na Pelješcu. More je kristalno čisto, a spektakularan pogled stvara okoliš koji okružuje ovu jedinstvenu plažu. Nama je fotografija dovoljna da se podsjetimo kako izgleda mjesto božanskih užitaka.


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju