Ovog kolovoza gurmani dolaze u Zadar gdje će se u sklopu Taste and Travel festivala hrane održati i zanimljiv Festival inovacija u prehrambenoj industriji. Na Sajmu inovacija, deset timova mladih inovatora predstavit će svoje ideje na području biotehnologije i povezanih znanosti.

Ideje koje će mladi inovatori predstavljati uključuju inovacije poput mobilnih aplikacija povezanih s hranom, ali i poslastice budućnosti koje nas tek očekuju. Cijelom Festivalu prisustvovat će i predstavnici prehrambene industrije kojima će mladi inovatori moći direktno predstaviti svoje proizvode te tako steći čvrsto uporište u industriji.

Kako najbolje iskoristiti tu priliku čut će iz prve ruke pošto će na Festivalu sjajni govornici i najuspješniji poduzetnici iz prehrambene industrije raspravljati o budućnosti industrije, ali i kako učinkovito plasirati dobar proizvod.

Taste and Travel festival održava se ove godine u Zadru od 25. do 31. kolovoza. Ova gastro manifestacija nastala je 2014. u organizaciji Kluba zadarskih studenata i Hrvatske udruge mladih, a kasnije im se pridružuje udruga studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion i udruga Proizvodi hrvatskog sela.

Ubrzo se Taste and Travel pretvorio u gastro - turistički događaj ljeta, koji je za više od 40.000 posjetitelja ponudio autohtone hrvatske delicije, najnovije inovacije iz svijeta hrane te dobru zabavu. Od prošle godine Festival je obogaćen novim segmentom - Craft beer festivalom koji posjetitelje oduševljava i osvježava kreativnim i ukusnim pivima iz kućne radinosti.

Više informacija o festivalu pratitite na službenom Facebook profilu manifestacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju