Sastojci za štrudlu s višnjama i čokoladom: 

6 kora za štrudle
600 g zamrznutih višanja
140 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica ruma
1 vrećica instant pudinga od čokolade
maslac
mlijeko za premazivanje
sladoled od vanilije (za posluživanje)

Priprema:

1. Odmrznite višnje pa ih pomiješajte sa šećerom, pudingom, ribanom čokoladom i rumom.

2. Po tri kore
za savijače premažite maslacem i složite jednu na drugu.

3. Premažite listove smjesom i savinite rubove prema unutra pa zarolajte.

4. Prebacite na lim obložen papirom za pečenje te premažite omekšalim maslacem.

5. Pecite obje savijače 30 do 40 minuta na 200 °C.

6. Pred kraj pečenja premažite ih s malo mlijeka.

7. Poslužite sa sladoledom od vanilije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju