Želiš li putovati svijetom i bilježiti događaje objektivom fotoaparata? A tko ne želi? No što ako usput možeš zaraditi veliku lovu radeći to? OK, sad kad imamo tvoju pozornost, recimo da je jedino što trebaš vrijeme i spremnost za slikanje obiteljskih fotografija.

Naime, neobičan oglas pojavio se na stranici Perfocal, a sigurno je kako će privući stotine fotografa diljem svijeta, ali i amatere sigurne u svoju sposobnost fotografiranja. Oglas je postavila imućna obitelj koja traga za osobnim fotografom, koji bi s njima putovao najmanje 12 mjeseci i pritom bilježio njihove dogodovštine.

I dok su neka putovanja planirana na tjedan ili dva, druga mogu potrajati i do tri mjeseca, a fotograf treba biti spreman čim se za to ukaže potreba. Posao se radi barem 10 sati dnevno, ali s druge strane plaćeno vam je zdravstveno, kao i 30 dana godišnjeg odmora.

Ono što sve najviše zanima sigurno je – plaća, a ona je u ovom slučaju pozamašna. Naime, radi se o iznosu od 80 tisuća funti godišnje (oko 650 tisuća kuna), s tim da su vam sva putovanja, hrana i smještaji u potpunosti plaćeni. Usput, posjetit ćete neke od najslavnijih događaja na svijetu – Mardi Gras u New Orleansu, karneval u Rio De Janeiru, ali i utrke Formule 1.

Također, pridružite ćete se obitelji na ronjenju na Maldivima, na skijanju u Val d'Isereu, ali i biti njihov gost u vilama diljem Europe, Južne i Sjeverne Amerike, Australije... Ukratko, radit ćete mnogo, ali i živjeti kao car.

Kao što možete i očekivati, proces koji morate proći za dobivanje posla prilično je rigorozan. Treba vam najmanje pet godina fotografskog iskustva (ovi s manje uvijek se mogu nadati da će zadiviti obitelj nekim čudesnim fotkama), a detaljno će se „pročešljati“ vaš karakter, kao i prošlost. Oni koji uđu u uži krug imat će dulji razgovor s obitelji kako bi se uvjerili da postoji „kemija“.

Eto, ako ste spremni na lov vrijedan 650 tisuća kuna, zavirite na sljedeću stranicu, prijavite se i sretno!

Titov tajni bunker za 350 odabranih osoba u kojem su trebali preživjeti nuklearnu apokalipsu Bunker - 5 Bunker - 4 Bunker - 3 +1 Bunker - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju