Došlo je i to vrijeme kada trebate uhvatiti zadnji vlak za super ponude za skijanje uz koje ćete vrludati skijaškim stazama. A s ovom ćete upoznati i predivnu okolicu skijališta na Rogli, a u novčaniku će ostati i novaca za božićne poklone. Spremite se i krenite s nama na ovogodišnju skijašku avanturu u Sloveniju!

Za svoje snježne podvige odlučili smo se za skijanje na Rogli u Sloveniji koja je od Zagreba udaljena dva i pol sata vožnje automobilom. Ako se u obzir uzmu i moguće vremenske neprilike koje u prometu može stvarati snijeg, pripremite se na laganih tri do četiri sata vožnje, no vjerujte, isplatit će se.

Rogla - 3 Rogla - 3 (Foto: PR)

Ovo, u sva godišnja doba, bajkovito mjesto smjestilo se u mjestu Zreče na Pohorju u sjeveroistočnoj Sloveniji. Ako vas snijeg neće sputavati na putovanju, kao što i svaki put istaknemo, obavezno se na putu zaustavite i poklonite si prefine trojanske krafne...

Pitali smo Slovence zašto bi nas baš Rogla trebala oduševiti, a "kupili" su nas njihovim odgovorom. Rekli su nam da je ovo jedan od onih skijaških centara u Sloveniji koji nudi najbolje snježne uvjete i da tu skijaška sezona najdulje traje. Tražili smo još malo odgovora, a posebno nam je bio drag onaj da se na Rogli nalazi čak 13 padina koje samo čekaju vaše skije i vašu hrabrost za spuštanjem.

Rogla - 2 Rogla - 2 (Foto: PR)

No, nije Rogla samo skijanje, već nešto puno više. U blizini ove planine nalaze se i duboke šume Pohorja, a za one manje odvažne koji se boje šumskih stanovnika prilika za dobre fotke su široke otvorene ravnice s gotovo netaknutom prirodom. Ako pak dio svojeg odmora želite posvetiti i istraživanju bez skija, možete se zaputiti nekom od mnogobrojnih pješačkih staza.

Upoznajte i Lovrenško jezero i bajkoviti vodopad Šumik koji će vas oduševiti svojim zimskim izgledom. Ako ste ljubitelj kulture, neće vam ni u ovom pogledu biti dosadno jer vas čekaju kartuzijanski samostan, etnološki muzej Skromar kuća, Ošlakova kovačnica i mnoge druge znamenitosti.

Rogla - 1 Rogla - 1 (Foto: PR)

O finoj hrani ne trebamo posebno pričati, a jedino što vam nedostaje je i mjesto gdje ćete spavati. Naš savršeni odabir je pansion Smogavc 3* koji nudi sve za bezbrižan i opuštajući odmor.

Ako smo vas zainteresirali, a nemate želje istraživati koliko će vas sve koštati, kliknite na ponudu koju smo pronašli i za manje od 2 tisuće kuna za dvije osobe. Uživajte u 3 dana nezaboravnog skijanja na Rogli uz smještaj s polupansionom, ski kartama, saunom, igraonicom pa čak i fitnessom. Vidimo se na stazi, no požurite s rezervacijom!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju