Ukoliko planirate skori posjet Barbadosu i za njega već štedite mjesecima, loša je vijest kako ćete morati štedjeti još malo, jer vlasti ovog atlantskog otoka spremaju nove poreze. Točnije, uvode se tri takse koje će na svojoj koži osjetiti turisti.

Prekrasni karipski otok koji je prema jednom nedavnom istraživanju proglašenom otokom gdje su turisti zadovoljniji nego bilo gdje drugdje, unatoč jakom turizmu grca u dugovima, pa bi nove takse trebale pomoći smanjenju deficita.

Barbados Barbados (Foto: Getty Images)

Prva promjena odnosi se na plaćanje takse na najam sobe, koja će sad iznositi od 2,5 do 10 dolara po sobi po noćenju, ovisno kakav tip smještaja uzimate. Loša je vijest što je ova odredba stupila na snagu odmah, tako da svi oni koji su već kupili karte za posjet ovom karipskom raju, moraju računati i na nešto dodatnih troškova. Neki hoteli, kako bi zaštitili svoje goste, sami su odlučili platiti ovu dodatnu taksu.

Druga taksa koju morate platiti odnosi se na poticanje razvoja turizma, pa ćete tako pri odlasku s Barbadosa morati platiti 70 dolara, tj oko 450 kuna. Ova taksa na snagu stupa od 1. listopada, pa se čini kako ćete u zemlju lako doći, ali da biste otišli dužni ste platiti navedenu svotu.

Bridgetown, barbados Bridgetown, barbados (Foto: Profimedia.hr)

I konačno, treća taksa se odnosi na povećanje PDV – a u turizmu, pa će tako on umjesto dosadašnjih 7,5 posto, skočiti točno duplo – na 15 posto. Ovo je posebno razbjesnilo neke agencije, jer ljudi koji su već bukirali smještaj će se suočiti s dodatnim troškovima.

Inače, turizam čini 40% barbadoškog BDP – a, pa će vjerojatno vremenom turisti prihvatiti i ove promjene, s obzirom da je Rihannin otok – čista čarolija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju