U Gorskom kotaru u blizini Vrbovskog, zapravo na pola puta između Ogulina i Vrbovskog, u mirnom mjestu Gomirje, nalazi se kuća za odmor Zoe Luxury House.

Ako ste izašli s autoceste u Vrbovskom, cesta koja vas vodi prema odredištu usput će vas počastiti divnim vidicima uz rijeku Dobru, dok se meke zelene livade s jedne strane pretvaraju u brežuljke, a s druge se strane lagano uspinju prema goranskim tamnozelenim šumama i kapelskim vrhovima. Kako vozite sve manjim cestama, sve ćete više osjećati duboki mir koji gospodari ovim krajem.

Nakon što prođete Gomirje i male uredne kuće uz cestu postanu sve rjeđe, ugledat ćete nju. Odmaknuta od ceste i drugih kuća, okružena zelenim livadama, privući će vam pažnju svojom elegantnom crnom vanjštinom. Klasična planinska kuća kosoga krova spaja stoljetnu lokalnu tradiciju i suvremeni dizajn.

Kontrast crnog betona i svijetlog drva savršeno funkcionira, a on je i glavno stilsko obilježje kuće, i izvana i iznutra. Osim drvo-beton i svijetlo-tamno, naglašena je i opreka toplo-hladno – i u materijalima i u bojama i u atmosferi.

Svijetlozelena livada i crna fasada, tamni zidovi i svijetlo drvo, neobrađeni beton i toplina kamina, sve u ovoj kući i oko nje ističe ono u čemu ste došli uživati: mir, šuma, priroda i udobno, toplo sklonište koje vas ne odvaja od jutarnjih magli nego ih poziva unutra kroz veliku staklenu stijenu koja dominira dnevnim dijelom.

Ova udobna i moderna kuća svojim se luksuzom ne hvali, nego ga tek decentno sugerira i nenametljivo se brine da vam ništa ne nedostaje i da možete uživati poput kraljeva. Unutrašnjost je lijepo uređena i nudi vrhunsku udobnost u tri spavaće sobe, prostranom dnevnom boravku s kuhinjom i blagovaonicom i tri kupaonice. Kuća je više nego dobro opremljena, počevši od kuhinje koja uz sve što biste očekivali ima i sitnice koje će vam jako dobro doći, poput aparata za kavu, perilice posuđa ili ledomata, dok će TV s bezbroj programa, WiFi i kamin u dnevnom boravku učiniti da vam je lijepo čak i za hladnih i kišnih dana.

Okućnica je, kao i kuća, uređena s puno pažnje za detalje i namijenjena prije svega uživanju i opuštanju. Tu se nalazi prava mala spa oaza s jacuzzijem i finskom saunom, ljetna kuhinja, plinski roštilj i terasa s fire pitom koji stvara savršen ambijent za večernja druženja. Dvorištem dominira 10-metarski bazen iz kojega se pruža divan i neometan pogled na magični Klek.

Zoe Luxury House može ugostiti do 8 osoba, a cijena noćenja ovisi o datumu i kreće se između 500 i 550 eura. Bukirati je možete preko platforme Booking.com, a raspoloživost, kao i sve detalje, možete provjeriti na ovome linku.

Pobjeći negdje: Kućica u Hrvatskom zagorju s toplom atmosferom i pogledom koji liječi - baš sve Ruralna kuća za odmor Estera - 23 Ruralna kuća za odmor Estera - 22 Ruralna kuća za odmor Estera - 21 +19 Ruralna kuća za odmor Estera - 20

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju