Od zmija, preko zuba koji ispadaju van, doznajte koji su najčešće snovi u raznim zemljama! Pitajte slobodno nekog tumača snova, što vaši snovi znače. Hoćete li možda dobiti na lutriji? Ili vas, nažalost, ne čeka vesela budućnost. Sve to, neki vjeruju, može reći vaša mašta, odnosno vaši snovi, no isto tako, mnogi smatraju kako snovi predstavljaju zapravo – ništa.

Ako ste se ikada pitali sanjaju li ljudi svijeta isto što i vi, istraživanje koje su proveli sa stranice mornings.co.uk otkrilo je najčešći san u svakoj zemlji. Preveli su riječ 'san' na svaki jezik, a zatim analizom podataka Google pretraživanja, otkrili teme snova koje su stanovnici raznih zemalja najčešće pretraživali.

Gledajući rezultate, može se reći da snovi mogu puno reći o psihi jedne zemlje. Britanci, na primjer, navodno najviše sanjaju o ispadanju zuba, što očito može značiti da se osjećaju tjeskobno ili da su pod stresom.

Stanovnici Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije također su imali puno krezubih snova, ali najčešći san diljem svijeta odnosio se na zmije. One su bile najčešći san u više od trećine svih zemalja, od Brazila i Indije do Kazahstana i Egipta. Drugi snovi zasnovani na životinjama sadržavali su miševe, golubove, vjeverice, ribe

No, ne sanjaju se jedino životinje. Mnogi sanjaju i bivše ljubavi (Japan, Togo, Madagaskar), neki pad u vodu (Južna Koreja), ali i prevaru (Andora) te mrtve (Kostarika, Mađarska).

Islanđani puno sanjaju o snijegu (ništa čudno), Grci o šeširima, Butanci o dugama a Albanci o – grudima. Mnogi drugi su sanjali o braku i trudnoći, za koje pretpostavljamo da mogu biti i dobri ili loši, kao i novac i šišanje. A sigurno se naravno, pitate koji je i najčešći san u Hrvatskoj? E pa, nešto nismo previše inovativni i sanjamo najčešće ono što i drugi – zmije.

Najčešće za sve zemlje možete pronaći na sljedećem linku.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju