Iako je svako doba godine idealno za posjet talijanskim jezerima Fusine na sjeveru Italije, jesen je osobito lijepa, kada nema gužve. Tada se krošnje koje se zrcale u modroj vodi oboje u živopisne, žute i crvene nijanse. Nemoguće je pričati o tom kraju bez poetičnosti, jer upravo Fusine bude umjetnika u posjetiteljima koji navrate u podnožje planine Mangart, dijela Julijskih Alpi.

Laghi di Fusine nalaze se nedaleko od granice sa Slovenijom – dvadeset minuta vožnje od Kranjske Gore, u regiji Furlanija-Julijska krajina (Friuli-Venezia Giulia), omeđenoj Alpama.

Osim vožnje biciklom, šetnje i planinarenja, fotografiranja ili samo zurenja u jezero, ondje možete popiti kavu, Aperol Spritz ili nešto pojesti. Od parkirališta, gdje ćete platiti nekoliko eura za auto, do prvog jezera Inferiore potrebno je oko desetak minuta hodanja. Ondje možete popiti kavu, unajmiti čamac ili nastaviti dalje stazom prema jezeru Superiore, gdje se nalazi lijepo mjesto za piknik ili odmor. Najviše ljudi posjećuje jezera tijekom ljeta, dok je zimi manje turista. Odlučite li se krenuti prema jezerima kada zahladi, ponesite dobre cipele jer zna napadati snijega.

Stazica oko oba jezera dugačka je pet kilometara, a da biste se njome prošetali trebat će vam oko sva sata.

Prema komentarima na društvenim mrežama i turističkim internetskim stranicama najteže je otići s jezera. Uspoređuje ih se s umjetničkim djelom u koje bi se moglo danima gledati, a upravo se i zbog toga mnogi vraćaju na sjever Italije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju