Ukoliko želite poboljšati kvalitetu života, možda razmišljate o upisu u teretanu, promjeni posla ili možda čak o kućnom ljubimcu. No, kakvom vam se čini ideja o preseljenju u novi grad?

I dok neko malo mjesto ili selo mogu izgledati kao sjajne opcije, život u gradovima također može ponuditi sjajne stvari – od dobro organiziranog gradskog prijevoza, preko raznih sportskih aktivnosti, pa sve do mnogih zelenih parkova.

Kako bi se lakše odlučili za određeni grad, tvrtka InterNations odradila je razgovore s više od 12 tisuća stranaca u 186 raznih zemalja, kako bi se što bolje dobio uvod u život u raznim gradovima. E pa, rezultati su itekako zanimljivi.

U TOP 10 kada je riječ o urbanom životu, dominiraju europski gradovi, te zauzimaju sedam mjesta u prvih deset. Također, InterNations je istražio razne kategorije, koje uključuju klimu, transport, politiku, zdravlje, okoliš...

Među prvih deset, našla su se tri švicarska grada – Lausanne (8. mjesto), Zurich (6. mjesto) i Basel (2. mjesto). Ipak, što se tiče urbanog života, grad broj jedan je Beč, dovoljno velik da brzo ne dosadi, a opet i dovoljno po mjeri čovjeka. Useljenici su u gradu izuzetno zadovoljni zdravstvenom zaštitom, ali za grad posebno i ističu kako nudi sjajan balans poslovnog i privatnog života.

Ostali europski gradovi koji su se našli među prvih 10, uz nabrojane, još su Prag, Munchen, Madrid i Kopenhagen. Od gradova u kojima se u Europi ne biste trebali naseliti, izdvaja se Rim, koji je prilično loše prošao u ovom istraživanju. Više od polovice ispitanika nezadovoljno je javnim prijevozom, a ljudi su prilično i zabrinuti za sigurnost posla.

7 činjenica o životu u Austriji koje bi vas mogle iznenaditi Pyramidenkogel - 5 Beč - 1 +0 Beč - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju