Dan objave domaćina Olimpijskih igara s nestrpljenjem se iščekuje u skromnim prostorijama Biciklističkog kluba Pedalinac na zapadu Zagreba. Ime domaćina odredit će kako će se članovi ovoga kluba pripremati za svoje sljedeće putovanje. Ako će se uopće posebno pripremati. Jer, oni nisu ni sportaši, a ni influenseri, ni sa kim se ne natječu i nikome se ne dokazuju, oni su samo strastveni zaljubljenici u bicikliranje, koji svake dvije godine sjednu na svoja dva kotača i otpute se iz Zagreba u Peking, Soči, London, Baku… i gdje već Međunarodni olimpijski komitet odluči. Njima je svejedno, samo da su na biciklu.

U četvrtak, 25. travnja 2024. u Putničku klasu dolazi (a kako drugačije nego biciklom) Mladen Gaćeša, nezaobilazan lik zagrebačke bicklističke scene. Mladen će nas povesti na tisuće kilometara dugo putovanje do nekih od domaćina prethodnih Olimpijskih igara i pozvati nas da mu se pridružimo na sljedeća dva – do Pariza i Cortine d’Ampezzo. Ulaz je besplatan!

Biciklom na Olimpijske igre Biciklom na Olimpijske igre (Foto: PR)

Putnička klasa ciklus je putopisnih predavanja koji uskače u vlak popularizacije putovanja, ali ne prati nužno trendove. Tijekom 2024. u okviru Putničke klase, u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka održat će se deset putopisnih predavanja na kojima će gostovati putnici različitih profila i afiniteta, od kojih mnogi iz brojnih razloga do sada nisu bili u fokusu javnosti i medija.

Gosti-putnici svijet obilaze na razne načine – hodajući, vozeći se na dva kotača ili javnim prijevozima, penjući se po stijenama i planinama ili veslajući po morima, jezerima i rijekama… Inspiraciju za svoja putovanja nalaze kako u najudaljenijim zakutcima zemaljske kugle, tako i u susjednim županijama – destinacija je manje važna, iskustvo, doživljaj i osjećaj je ono što se računa.

Svi će oni putem uzbudljivih, inspirativnih i vizualno atraktivnih predavanja s veseljem podijeliti svoja iskustva i doživljaje u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka svaki zadnji četvrtak u mjesecu tijekom 2024. godine. Na vama je samo da te datume već sada ubilježite u vaše kalendare, da nas pratite na društvenim mrežama i da se pojavite u dvorani.

Putničku klasu organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon, a uz financijsku potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.

Biciklom na Olimpijske igre Biciklom na Olimpijske igre (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju