U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti


Europski je dom ovoga utorka, 07. srpnja bio domaćin poznatom gastronomu, kolumnistu, piscu i glazbenom kritičaru Zlatku Gallu koji je pred okupljenih pedesetak ljudi govorio o svojoj devetnaestoj knjizi.

Iako ste možda naviknuti na rockerska izdanja, Gall je i vrsni kuhar i obožavatelj dobre spize, što je i dokazao asistirajući jednom od šefova Gastronomada Zoranu Šimuniću Šimi i njegovim kolegama, tako da smo uživali u inćinima, pomama, sirevima. No, najbolji dio promocije je bio razgovor autora i voditeljice, poznate Jasne Bilušić, koji je tekao kao oblizeki nakon uvoda.


Knjiga je objavljena u biblioteci Verbarij izdavačke kuće Hena com, a uredila ju je Marina Vujčić, kojoj je to bio jedan od najlakše dogovorenih projekata, realiziran uz obostrano zadovoljstvo. Riječ je o mini enciklopediji namirnica koje se spominju u pjesmama poznatih i manje poznatih autora širom svijeta, koje je kuhajući i slušajući ploče, kazete i bilo što što proizvodi zvuk - kombinirao sam autor.

Od Beatlesa do kokošje juhe, od marijača do grancigule, u jednom trenu biste htjeli skočiti do kolekcije ploča na tavanu, u drugom uroniti u škrinju i izvaditi nešto za večericu. Top lista menija, roman o raspjevanim namirnicama, u svakom slučaju - saslim lagano i čitko štivo za svaku plažu i udobnu ležaljku. Volite li duhovitost, dvosmislenost, igre riječi, rock, blues i hranu - na pravom ste mjestu. Ne čitati na prazan želudac!