Tko ne bi u subotu htio biti u Sočiju? U putničkim je agencijama veliko zanimanje za aranžmane koji vode u Rusiju. "Cijena aranžmana iznosi 8750 kuna, a uključuje noćenje i polupansion, izravni čarter-let iz Zagreba, transfere i pravu sportsku euforiju", kaže Nikolina Frklić, rukovoditeljica marketinga turističke agencije.

Avionom ćete tako, u ovom aranžmanu, od Zagreba do Sočija doći za otprilike tri sata. A idete li automobilom, trebat će vam puno goriva i strpljenja, jer vozit ćete se otprilike jedan dan i 14 sati. I to bez stajanja.

Zbog svjetskog prvenstva dižu se i krediti. Iz bankarskih krugova kažu nam kako je povećana potražnja za nenamjenskim kreditima. Neki će tako utakmicu s Rusijom otplaćivati još nekoliko mjeseci.

Skup je dolazak do Rusije, a skupe su i ulaznice. Najskuplja koju smo danas pronašli na jednoj internetskoj stranici dosegnula je visokih 10 tisuća kuna. Ali zato je tamo život jeftin, priča nam Mateo, koji je bio na utakmici s Danskom. Sinoć se vratio iz Rusije. "Za 140 kuna odveo nas je 40 kilometara u Moskvu u grad, gdje smo preko Bookinga našli spavanje za 75 kuna za noć, što je isto prejeftino."

Naši navijači vjeruju da Hrvatska može do finala. A kamo god se okrenete na glavnom zagrebačkom trgu - kockice. Kupuju se još i šalice, šalovi, kape... Što reći nego - priželjkujemo ovakvo slavlje i u subotu, kada će - bilo da su u Hrvatskoj ili u Rusiji, s kreditom ili bez njega, naši navijači biti uz Vatrene.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju