Tijekom ljetne sezone tijelo troši više vode nego obično, što znači da trebate konzumirati dovoljno tekućine da biste se fizički i psihički borili protiv vrućine. Dosadno vam je konzumirati čistu vodu, pivo vas uspava i želite probati nešto drugačije? Predstavljamo vam sedam bezalkoholnih pića u kojima ćete definitivno uživati.

1. Dinja - Naranča
Sok od naranče pomiješajte sa komadićima dinje. Za posebnu teksturu ne zaboravite ubaciti drobljene kockice leda. I sama boja osvježava, a tek okus...

2. Klasična limunada
Jedno od najpopularnijih bezalkoholnih pića na Planetu. Limun ili limetu iscijedite i uklonite koštice. Ulijte vodu preko leda i dodajte iscijeđeni sok. Dodajte med ili šećer po želji te dobro promiješajte. Čisto nepatvoreno djetinjstvo, zar ne?

3. Čaj od jagoda
Ako planirate pozvati svoje prijatelje na ukusni roštilj i želite ih razmaziti nečim posebnim, pripremite čaj od jagode i stavite puno leda. U čaše stavite slamke ukrašene kupinama i ukrasite kišobrančićima u stilu Delboya – svi će se trgati za njima!

4. Ledeni čaj s puno mente
Nije bitno kojeg je okusa čaj. Važna je menta, koja pruža osvježavajući okus u kojem uživaju i djeca i odrasli. Ovo je „pravi lijek“ za vruće vrijeme, a kao dodatak možete iscijediti malo limete u vodu i beskonačno uživati na ležaljci pod suncobranom. Dobro, do sljedeće čaše...

5. Limunada s dinjom
Sve što trebate su komadići očišćene dinje, pola šalice soka od limuna, šećer i led. Ne treba vam nikakav poseban kulinarski talent, morate samo pošteno promiješati sve sastojke i poslužiti ih.

Alkoholni bonus:

6. Sangria
Pripremili ste roštilj, partijanje se proteglo u noć, svo se pivo popilo, a gosti su raspoloženi za zabavu? Tada trebate „pojačati“ feštu sa sljedećom mješavinom: crveno vino, sok od naranče, rakija, nektarina, naranča, limun, mineralna voda i led. Velika poduda, kutlača i plastične čaše – i tulum ulazi u povijest!

7. Mojito
U vrućim ljetnim danima gotovo ništa ne može biti bolje od mojita. Glavni sastojak napitka je menta. Osim toga trebate sok od limete, šećer, bijeli rum, mineralnu vodu i puno leda. Ako je Ernest Hemingway mogao živjeti godinama na Kubi samo na njemu, nema razloga da se i vi ne divite mojitu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju