Središte Zagreba obogaćeno je s novom gastro ponudom koja će zadovoljiti zahtjevna nepca. U Bulldog pubu u ponudi je agrifocaccio koji korijene vuče s područja Verone, Parme i Rima. Jelo podsjeća na pogaču ili pizzu, a priprema se po posebnoj recepturi kuhara Marca, Elisabett, Antonia i Monie s agroturizma San Bruno della Certosa.

Za izradu tijesta koristi se brašno iz Italije od različitih vrsta žitarica koje se melje u tradicionalnom mlinu, a čiji kilogram stoji 35 kuna. Priprema tijesta traje dva dana, a peče se u pećnici prazna prije nego što se dodaje nadjev. Izuzetak je tek agrifocaccia margharita na koju se mozzarela i umak dodaje prije samog pečenja.

Trenutno se u Bulldogu mogu kušati četiri do pet vrsta agrifocaccie dnevno, s obzirom da nadjev uvelike ovisiti o sezoni i onome što je dostupno na lokalnoj tržnici Dolac. U planu je kombinirati tradicionalne namirnice iz Italije sa svježim hrvatskim proizvodima kao što su primjerice buffalo mozzarella, dimljena slanina, pecorino sir i odrezak od jadranske tune.

Za početak u ovom osebujnom talijanskom specijalitetu moći će se uživati petkom i subotom, i to samo uz prethodnu najavu (tel. na 01 4002 077) jer se tijesto može koristiti samo jednu večer, nakon čega gubi svoja svojstva, hrskavost i kvalitetu. Važno je da obrok koji jedemo bude zdrav, ukusan i svjež jer samo takav garantira dobar završetak dana ili kvalitetan početak večeri, smatraju u Bulldogu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju