Na Bled sam jako željela otići. Svaki put nešto bi se ispriječilo pa bih ponovo odgodila put. Sve dok konačno nisam odabrala vikend i čvrsto odlučila – ništa neće odgoditi ovaj put. Ni vrijeme ni posao, pa ni zakrčena granica sa Slovenijom.

Bled je uvijek na fotografijama izgledao tako čarobno i romantično. Da je doista takav, uvjerila sam se čim sam stigla. Prvi je šok bio – veličina jezera. Nekako sam bila dojma da je jezero puno manje. Hehe! 

Smještaj sam rezervirala u hotelu Triglav, koji se nalazi na suprotnoj strani centra Bleda. Upravo zato što je ovaj hotel udaljen od turističkog centra i okružen zelenom prirodom, jako me se dojmio. Još više svidio mi se restoran Triglav iz kojeg puca prekrasan pogled na jezero i otočić.

Putovanje na Bled bilo je pravi odmor za dušu i tijelo. Lagana šetnja obalom jezera i uživanje u poznatim bledskim kremšnitama. Zalasci sunca ovdje su spektakularni.

Neizostavan je dio posjeta Bledu penjanje na Bledski dvorac gdje ćete ulaznicu platiti 10 eura. Svakako se isplati jer za samo 20-ak minuta hoda imat ćete prekrasan pogled na jezero, otok i Alpe pokrivene snijegom. Unutar zidina Bledskog dvorca nalazi se muzej i tiskara iz 11. stoljeća.

Poseban je doživljaj najam čamca i veslanje po jezeru. Mi smo iznajmili mali čamac za dvoje na strani gdje se nalazi hotel. To bih preporučila i vama jer je cijena 5 eura jeftinija nego u centru, a i gužva je manja.

Zadnji dan bio je dan za putovanje, tako da smo posjetili kanjon Vintgar, jezero Bohinj i slap Savicu. Još sam se jednom uvjerila da je priroda Slovenije prekrasna i da za mjesta koja oduzimaju dah ne moramo ići daleko. Nalaze se u susjedstvu. Bled, see you soon!

Barbarine pustolovine možete pratiti na njezinu blogu Foodiona, Instagram profilu, Facebook stranici i YouTube kanalu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju