"Odlična vam je atmosfera, ovo je jedan od najljepših triatlona ikad!" Upravo se to moglo čuti proteklog vikenda na drugom Falkensteiner Punta Skala triatlonu organiziranom u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar. Održala su se i dva državna prvenstva Hrvatske - u olimpijskom triatlonu i mješovitom timskom štafetnom triatlonu koje je po prvi puta organizirano u Hrvatskoj.

Više od 400 prijavljenih sudionika natjecalo se u šest disciplina: Olimpijskom triatlonu (1500 m plivanje, 40 km vožnje bicikla, 10 km trčanje), supersprint triatlonu (375 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), uličnoj utrci (10 km), mješovitom timskom štafetnom triatlonu (300 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), duatlonu (1,75 km trčanje, 6 km vožnje bicikla, 1 km trčanje) i aquatlonu za djecu (150 m plivanje, 800 m trčanje).


Prvi dan triatlona otvorilo je državno prvenstvo u Olimpijskom triatlonu na kojemu je hrabro sudjelovao i trener Mario Valentić. Nakon 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja - Mario je izjavio: “Bilo je odlično, jako sam sretan što sam prvi put u životu sudjelovao na Olimpijskom triatlonu, što nije mala stvar. Cijeli vikend sam uživao u dobrom društvu obitelji i prijatelja. Veselim se i nadam pozivu i dogodine.“

Istoga dana održala se i ulična utrka koja je imala i humanitarnu notu, te su svi svojim sudjelovanjem i donacijama pomogli Udruzi za Down sindrom Zadarske županije. 


Rezultate natjecanja potražite na ovom linku, i počnite s pripremama za sljedeću sezonu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju