Sastojci:
800 grama graha iz konzerve
200 grama bulgura
800 grama pelata iz konzerve
1 luk
3 češnja češnjaka
1 žličica čilija ili kajenskog papra
200 ml piva
ekstradjevičansko maslinovo ulje
sol po želji
kiselo vrhnje po želji

Priprema:
1. U velikom loncu zagrijte malo maslinova ulja na umjerenoj temperaturi. Na ulju popržite kockice luka dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.

2. U lonac dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko jedne minute.

3. Ubacite čili u prahu i promiješajte pa ulijte pivo, bulgur i pelate.

4. Kuhajte na umjerenoj temperaturi oko dvadeset minuta uz lagano miješanje dok se bulgur ne omekša.

5. Dodajte ocijeđeni grah i kuhajte još pet do deset minuta. Posolite po želji.

6. Poslužite toplo s tostom te uz malo kiselog vrhnja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju