Uskoro će početi skijaška sezona, a vi još nemate pojma kud biste i kamo biste? Ili pak još uvijek niste bili na skijanju, a velika vam je želja otići? Želite pravi doživljaj, ali ne želite predaleko putovati? Imamo rješenje. Skijalište Krvavec čini nam se kao prava destinacija za svakog ljubitelja skijanja, pogotovo za početnike i obitelji s djecom. U nastavku vam donosimo 5 razloga zašto je tomu tako.

Blizina i destinacija kao prednost

Skijalište Krvavec najbliže nam je veće slovensko skijalište. Autoputom od Zagreba do skijališta treba sat i pol. K tome, nalazi se na samo 25 kilometara od Ljubljane. Odlično je to što u svakom trenutku možete uživati u planini i svemu što vam ona pruža, a već za malo više od pola sata ispijati kavu pokraj Ljubljanice u samom centru grada.

Skijanja ko u priči

Skijalište Krvavec ima sveukupno 35 kilometara staza. Skijaška sezona počinje krajem studenog i traje sve do početka svibnja. Zbog odlične lokacije skijanje je moguće po prirodnom i umjetnom snijegu. Garantira se čak do 100 skijaških dana. Dobra je vijest za sve početnike mogućnost prijave u školu skijanja. Postoji poseban poligon za početnike, stoga, žutokljunci – samo hrabro. Također, tamo možete iznajmiti i servisirati svu opremu.

Ne znate što biste za Svetog Nikolu? Želite li spojiti obiteljski odmor i darivanje, evo dobre ideje koja vam možda nije pala na pamet. Skijaška sezona na Krvavcu ove se godine službeno otvara 7. prosinca, uoči Dana svetoga Nikole, a povodom toga održat će se prigodan program dijeljenja darova, druženja sa svetim Nikolom i igranja različitih igara. Naravno, tu je i neizbježno skijanje.

Planinarska avantura koja pobuđuje maštu

Za svaku obitelj željnu istraživanja i kvalitetnog zajedničkog vremena tu je Put pastirskih patuljaka, odnosno Pot pastirskih škratov na slovenskom. Ta bajkovita i pustolovna staza otkriva sve tajne pastirske planine. Vodi vas kroz šume i nepregledne pašnjake Krvavca, a pritom možete uživati u očaravajućem pogledu. Odlično je što ta avantura iznimno pobuđuje maštu. Pomoću bilježnice patuljaka i pedagoško-didaktičkih tablica djeca rješavaju zadatke i traže simbole patuljštine, drevnog patuljskog pisma. Osim toga, moći će posjetiti Patuljski vrt i pastirsku kolibicu.

Sasvim drugačije sanjkanje

Ako ste za sasvim drugačije sanjkanje, uputite se do Rekreacijsko-turističkog centra Krvavec. Oni za vas organiziraju noćno sanjkanje koje se provodi na djelomično osvijetljenoj stazi koja je posebno dizajnirana upravo za tu aktivnost. Odvija se petkom i subotom. Ulaznica za noćno sanjkanje uključuje neograničen broj vožnji u Mirnu dolinu s 4 sjedala.

Romantični bijeg i ugodan smještaj u Hotelu Krvavec

U sklopu RTC-a Krvavec također postoji Hotel Krvavec, koji preporučujemo i parovima koji žele pobjeći od naporne svakodnevice i obnoviti međusobnu povezanost. Nalazi se na 1600 metara nadmorske visine na planini Krvavec. Osim u šetnjama planinskim stazama i domaćoj slovenskoj hrani, uživajte u sauni ili pak u prostorijama s biljarom, pikadom i stolnim nogometom. Najbolje je to što se hotel nalazi blizu skijaških staza. Bilo da ste obitelj željna zajedničkog druženja ili par koji samo želi vrijeme za sebe, preporučujemo pogledati trenutnu povoljnu ponudu Crnog jaja koja obuhvaća dnevnu skijašku kartu, slasni ručak, povratnu gondolu i besplatan parking. Neka pripreme za sezonu skijanja započnu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju