"Dani EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji će u tjednu od 6. do 13. svibnja obuhvatiti brojne događaje pa će građani moći posjetiti projektne lokacije i to tvrđavu Barone, Centar AluTech, Staru Mlinicu u Drnišu, Memorijalni Centar Faust Vrančić na Prviću, a bit će organizirane i besplatne kanjoning ture, vožnje na ziplineu u kanjonu rijeke Čikole kao i biciklijada od šibenske rive do šetnice u uvali Minerska" - kazala je ravnateljica Razvojne agencije Mira Lepur, za Šibenik.in.

Na konferenciji "Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji", koja će se održati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u ponedjeljak 8. svibnja s početkom u 12 sati bit će predstavljeni najznačajniji europski projekti koje je provela gradska i županijska uprava.

"Uz gostovanje župana i gradonačelnika Šibenika, Knina, Vodica, Drniša i Skradina održat će se panel rasprava na temu regionalnog razvoja i Europskih projekata" - najavila je Lepur.

Cilj svih događaja je žiteljima županije predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u svim područjima djelovanja, u gospodarstvu, turizmu, kulturi, obrazovanju, zaštiti okoliša te zapošljavanju, dodala je ravnateljica Razvojne agencije Mira Lepur.

Detaljan program i satnicu svih događanja u organizaciji Razvojne agencije i gradova nositelja europskih projekata pogledajte ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju