I dok se u nekim rollercoasterima vaš želudac prevrće jer jurite blizu sto kilometara na sat, ovdje je situacija potpuno drukčija. Naime, ovdje bi vas želudac mogao zaboljeti zbog sporog kretanja!

U ovom japanskom zabavnom parku definitivno se ne morate bojati brzine, barem što se ovog vlaka smrti tiče. Ovaj ne žuri kao primjerice Blue Tornado u Gardalandu, koji je vjerujemo itekako poznat svim adrenalinskim ovisnicima iz Hrvatske. Ali, na neki način, upravo je u brzini netipičnoj za vlakove smrti njegov glavni problem…Naime, ovaj rollercoaster naziva SkyCycle koji je glavna atrakcija japanskog 'Brazilian Park Washuzan Highland' zabavnog parka, prestrašit će i one najhrabrije. Stvar je u tome da se popnete na veliku visinu i svoj vagon (ili bicikl) pokrećete pedalama, te je to jedini način kretanja i samo tako možete završiti ovu vožnju. Jedino što vas ovdje štiti od pada jest sigurnosni pojas, a vožnja traje tri minute.

Dobra stvar je što, ako se ne bojite visine, zbilja možete uživati u pogledu, zastati na trenutak i nigdje se ne žuriti. Park se nalazi u Okayami, pa ako vas put nanese ovdje, svakako ga posjetite…
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju