Za Mutti, talijanskog proizvođača umaka od rajčice, sigurno ste svi čuli. Ove godine ovaj prehrambeni div planira krenuti u izgradnju nove tvornice i sjedišta. No to samo po sebi ne bi bila tako zanimljiva vijest da nova tvornica neće biti izgrađena od staklenki umaka od rajčice!

Mutti - 1 Mutti - 1 (Foto: Mutti)

Novi objekt prostirat će se na više od 230 tisuća kvadrata, a nagrađeni projekt dizajnirao je Carlo Ratti Associati. Tisuće staklenki upotrijebit će se prilikom gradnje, a jedan paviljon, namijenjen posjetiteljima, bit će izgrađen upravo od staklenki. Na zidu će biti i veliki logo firme koji će noću biti osvijetljen.

Mutti - 5 Mutti - 5 (Foto: Mutti)

Da, ovaj prostor bit će otvoren turistima, pa će tako sadržavati i restoran, gledalište te sobu u kojoj će se korak po korak prikazivati procesi obrade rajčice u tvornici, kako se događaju u stvarnom vremenu. Najveća atrakcija bit će terasa na krovu, gdje će posjetitelji moći vidjeti 5,5 tona rajčica dnevno koje se obrađuju u umak.

A oko same tvornice bit će napravljen i park bioraznolikosti, velik 24 tisuće kvadrata, čija je svrha potpuno uklopiti objekt u svoju okolinu. Tvornica se počinje graditi ove godine, a trebala bi biti gotova 2023. godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju