Kupanje je tek druga omiljena aktivnost na plaži Maho, koja se nalazi na otoku Sv. Martina na Karibima. To i nije tako čudno kada je poznato da se odmah pokraj nje nalazi pista za slijetanje aviona Međunarodne zračne luke princeze Juliane.

Štoviše, neki tvrde da je ova plaža najbolje mjesto za opažanje aviona na svijetu. Upravo zato, zaljubljenici u avione prvo dolaze uživati u prelijetanju zrakoplova, a tek onda u toplom karipskom moru.

Na plaži možete iznajmiti ležaljku, naručiti piće te se informirati o redoslijedu slijetanja zrakoplova i saznati kojim aviokompanijama pripadaju. Na otoku nije bilo mjesta za dugu avionsku pistu Na otoku nije bilo mjesta za dugu avionsku pistu (Foto: Getty Images)
Ne samo da se morate pripremiti na ogromnu buku koju zrakoplovi proizvode, već i činjenicu da će strujanje zraka oko aviona podići pijesak (i najvjerojatnije vam završiti u očima) ili vas čak baciti na zemlju ako na pistu slijeće kakav veći putnički zrakoplov.

Na plaži se nalazi i tabla s upozorenjima, ali na nju rijetko tko obraća pažnju.

Nekoć je na pisti Međunarodne zračne luke princeze Julijane slijetalo i do dva milijuna letjelica godišnje, no otkako je u rujnu prošle godine uragan Irma poharao to područje, aerodrom se polagano renovira.

Pretpostavlja se da bi se terminali trebali ponovo otvoriti krajem listopada 2018. godine.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako izgleda odmor na plaži Maho na Karibima. Mnogi turisti dolaze na plažu Maho zbog slijetanja aviona Mnogi turisti dolaze na plažu Maho zbog slijetanja aviona (Foto: Getty Images)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju