Tradicionalnim vodenim pozdravom jučer, u subotu 1. rujna, dočekan je prvi let južnokorejske aviokompanije Korean Air, koja od jučer tri puta tjedno spaja Zagreb i Seoul. Inauguracijskoj svečanosti prisustvovali su Jacques Feron, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Byung-Ryool Park, menadžer Korean Aira za Europu sa suradnicima, te Njegova ekselencija Park Won-sup veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj i Njegova ekselencija Damir Kušen novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Koreji, Olivera Šarić, pomoćnica ministra u Ministarstvu turizma RH, Martina Bienenfeld, direktorica TZ Grada Zagreba te ostali gosti.

Svi složni u ocjeni da ova linija dolazi u pravo vrijeme – vrijeme značajnog turističkog rasta u Zagrebu i značajnog povećanja broja posjetitelja iz Južne Koreje. Nova linija i novi zrakoplovni prijevoznik dodatno pridonijet će pozitivnim rezultatima i rastu prometa putnika koje Zračna luka Franjo Tuđman kontinuirano bilježi od otvorenja novog putničkog terminala.

Spomenuta linija će do kraja ljetnog reda letenja biti izravna, dok će tijekom zimskog reda letenja u povratku ići preko Züricha (Seoul-Zagreb-Zurich-Seoul). Tako će Korean Air će za Zagreb u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11:05 sati, dolaskom u Zagreb u 15:45 sati. Iz Zagreba povratak će biti u 17:20 sati te dolazak u Seoul idući dan u 11:30 sati.

Od zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakoplovom tipa Boeing 787-9 – Dreamliner kapaciteta 269 sjedala. Linija će letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom s polaskom iz Seoula u 11:25 sati, dolaskom u Zagreb u 14:55 sati, iz Zagreba avion će ići za Zurich u 17:00 sati, doći će u Zurich u 18:40 sati, odakle će u 20:55 sati ići prema Seoulu u koji dolazi u 15:35 sati.

„Izuzetno smo ponosni što naša nastojanja da Zagreb povežemo s Azijom cjelogodišnjim linijama te kontinuirano obogaćujemo ukupnu ponudu letova daju rezultate. Ova je linija, naime, već treća cjelogodišnja iz Zagreba prema Aziji, no otvara jedno potpuno novo tržište koje već itekako dobro poznaje Zagreb kao turističku destinaciju.

Naime, prošle je godine gotovo pola milijuna turista iz Južne Koreje posjetilo Hrvatsku i zato vjerujemo kako će ova linija snažno pridonijeti nastavku pozitivnih prometnih rezultata koje Zračna luka Franjo Tuđman bilježi, ali i turističkim rezultatima i imidžu Zagreba.“, izjavio je Jacques Feron, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, podsjetivši da je Zračna luka Franjo Tuđman i ove godine zabilježila povijesne rezultate u prometu putnika, te je od početka godine do danas zabilježen kumulativni rast broja putnika od 9%, u odnosu na prošlu godinu.

„Veseli nas uvođenje prve redovne linije prema Hrvatskoj, državi Jugoistočne Europe s izuzetno brzim turističkim rastom“, izjavio je Byung-Ryool Park, menadžer Korean Aira za Europu te nastavio: „Ova je linija most između Hrvatske i Koreje te će pridonijeti dodatnom rastu ekonomskog i turističkog prometa.“

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju