Već odavno slušamo o japanskoj pristojnosti, nenametljivosti, nadaleko je poznat njihov naklon, japanska preciznost nešto je čemu svi teže, a zadnja snimka pokazuje da japanski službenici na aerodromu njeguju čak i – prtljagu!

Video s neimenovanom službenicom jednog japanskog aerodroma ubrzo je obišao internet, jer je službenica snimljena kako čisti kufere na pokretnoj traci prilikom iskrcavanja putnika, prije nego što ih vlasnici preuzmu.

Naravno, objava videa izazvala je lavinu komentara, a sa svojim iskustvima javili su se uskoro putnici iz drugih zemalja. Primjerice, Air Asia završila je na listi srama nakon što se pojavila snimka kako jedan njihov djelatnik rukuje biciklom, pa su iz kompanije odlučili tijekom travnja maknuti sve pristojbe koje bi se odnosile na transport bicikala.



S druge strane, malezijska niskobudžetna kompanija objavila je sliku svog djelatnika koji ljubi torbu uz tekst: "Draga torbo, nevažno je koliko težiš, uvijek ćemo razmjenjivati poljupce i zagrljaje." Jasno, na kraju objave stajalo je: "Ispričavamo se zbog svih prethodnih grešaka", te su na ovaj način poručili kako se prema torbama neće više "ružno" ponašati.

U svakom slučaju, s japanskih aerodroma takve objave nisu potrebne, jer kao što vidite iz priloženog, tamo se itekako brinu za vašu prtljagu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju