Dosta pišemo o ljepotama Italije, ali što se može, kad ta zemlja toliko toga nudi. Danas se ne bavimo gradovima i znamenitostima, već vas vodimo na izlet po najljepšim prirodnim ljepotama Čizme!



Fjord Furore


Kako bi vidjeli fjordove ne trebate ići skroz do Norveške, dovoljno je otići do Italije. Iako neuobičajen za ovu zemlju, unutar fjorda kriju se čarobna plaža i stare ribarske kuće. Uopće ne treba napomenuti kako je u ovom ambijentu sjajno jesti, pa uđite u neki od lokalnih restorana i uživajte.

> DOBRODOŠLI U NAJVEĆU MISTERIJU ITALIJE Selo koje ne postoji

Dolina Toskane

Možda i naš najdraži dio zemlje, čarobna Toskana u kojoj se nalaze čudesni gradovi poput Firence i Siene, nudi i prirodne ljepote. Stare vile koje se nalaze na vrhovima brežuljaka, a ispod njih prostranstva vinograda san su svakog hedonista, a u mnogima od njih možete provesti i odmor.

> Čarobna Toskana i sjeverna Italija: Mjesta koja će vam otkriti tajnu života

Terme Saturn

Ne, ove terme nisu izgrađene, već su prirodne, a svrhu ispunjavaju još od antičkih vremena. Legenda kaže da su terme nastale nakon što je ljuti Jupiter gromom promašio Saturna. Temperatura vode je oko 38 stupnjeva i bogata je zdravim mineralima.

Sardinija

Nismo se mogli odlučiti za neko mjesto posebno, pa smo uzeli cijeli otok! Sardinija je drugi najveći otok Mediterana, a priroda nudi sve moguće aktivnosti: Jahanje, jedrenje, čak i skijanje u zimi. Kuhinja? Toliko fina da nam već cure sline.



Jezero Garda

Mlađima najpoznatije po ogromnom zabavnom parku koji se na jezeru nalazi, Gardalandu. Radi se o najvećem talijanskom jezeru, u blizini kojeg su smješteni Verona, Venecija, Milano… Sela i povijesni gradovi uzduž jezera ponudit će vam hotele, staru arhitekturu, a oni željni akcije mogu uživati u svim morskim aktivnostima.

Capri

Ovaj otok u Tirenskom moru, kojeg krase brojne plaže i kuće bogataša, pravi je dragulj. More je toplo i kristalno čisto, a Capri se najčešće dođe obići na jedan dan s kopna. Luksuzne vile su svugdje uokolo, pa se nemojte čuditi ukoliko sretnete holivudsku zvijezdu s A liste.

Etna

Najviši aktivni vulkan u Europi ujedno je i jedan od najljepših. U pogledu na njega možete uživati iz Catanije, grada koji je jednom bio značajni kulturni centar. Kad ste već tamo, recimo da za obilazak Etne postoje i turističke ture, pa tko voli…

> Čudo prirode! Erupcija vatre koja je zapalila nebo nad Italijom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju