Francuzi su poznati estete i kulinarski eksperimentatori koji uživaju u pripremi hrane od žaba. Ne čudi stoga da bi uživali u prekrasnom goranskom mjestu Lokve na pola puta između Delnica i Fužina.
U Lokvama se nalazi poznati Muzej žaba gdje možete naučiti sve o ovim vodozemcima, a priređuju se i manifestacije posvećene ovim životinjama s neizbježnom ponudom pohanih žabljih krakova.
Neočekivano topao studeni s temperaturama od oko 20 Celzijevih stupnjeva, Lokve je obojio prekrasnim bojama, koje tvore zapanjujuće prizore u blizini slikovitog lokvarskog jezera.
Riječ je o umjetnom jezeru veličine 2,5 kilometara četvornih i dubine oko 40 metara koje je nastalo izgradnjom brane na istoimenoj rijeci, a koje je danas prava ribolovna destinacija u Hrvata.
Da je ljepoti lokvarskog jezera teško odoljeti dokazao je i francuski redatelj Luc Besson koji je ove godine na njemu snimao svoj novi film po imenu The Lake. Zavirite u fotogaleriju i uživajte u dijelu njene idilične atmosfere.