Časopis će izlaziti tromjesečno, a cilj mu je prikazivati vino kroz različite oblike. Već u prvom broju vino se povezalo s arhitekturom, poezijom i kolačima. Osim hrvatske vinske scene koja je predstavljena putovanjem kroz kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju i otoke, zavirilo se na vinsku scenu susjedima iz Srbije, a Matija Lesković putovao je do daleke Južne Afrike.

Temu broja - rajnski rizling - predstavio je Ivo Kozarčanin, Tomislav Radić čitateljima je pripremio tekst o kraljevini, a Željko Suhadolnik prenio je čitateljima svoje bogato iskustvo vinskih putovanja po inozemstvu.

Marija Vukelić u rubrici „Vino na visokoj peti“ ugostila je enologinju Evu Krištov te intervjuirala Željka Suhadolnika u rubrici „Razgovor s vinom o vinu“. Ivana Erhardt Draganić u rubrici „Vinska mušica“ predstavila je vina Slavonije i Baranje, dok je dr. Nina Levičnik prikazala vinsku arhitekturu na primjeru jedne hrvatske vinarije. Domagoj Jakopović Ribafish ispričao je kako je nastalo bajkovito vino i kako vino Potribica ima humanitarni karakter. Urednik fotografije je Julio Frangen.

Vinum.In - 1 Vinum.In - 1 (Foto: Ognjen Karabegović)

Novi će časopis već od sljedećeg broja svoje mjesto pronaći na kioscima kako bi bio dostupan svim vinoljupcima.

Prvi broj, kao posebno izdanje, distribuira se slanjem besplatnog primjerka na adrese vinara, restorana, vinskih barova, vinoteka, hotela, udruga i mnogobrojnih vinoljubaca.

Uskoro se očekuje i web-izdanje u kojem će se časopis moći prolistati online, a sam web bit će u formi vinskog portala na kojemu će se pratiti aktualnosti između dva broja.

Grad u kojem su temperature toliko visoke da ljudi žive ispod zemlje Coober Pedy - 1 Coober Pedy - 2 Coober Pedy - 3 +7 Coober Pedy - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju