Bečki šnicl austrijsko je nacionalno jelo koje se sastoji od tankog telećeg odreska u omotaču od krušnih mrvica, a prži se na tavi prije nego što se posluži uz krumpir-salatu ili pržene krumpiriće.
Iako se priprema u svakom hrvatskom (i austrijskom) domu, najpoznatiji bečki šnicl jede se u restoranu Figlmüller u glavnom gradu Austrije. Taj restoran nazivaju još i kućom šnicla, a u njemu se slasni odrezak priprema već više od stotinu godina.
U Figlmülleru se odrezak priprema od domaćeg svinjskog i telećeg mesa i svježih mrvica, a tajna je u – prženju.
"Figlmüllerov šnicl prži se u tri tave ispunjene suncokretovim uljem. Temperature prženja su tajne," otkrio je Markus Brunner, glavni kuhar restorana u intervjuu za BBC te objasnio da se šnicl može ispeći i u jednoj tavi, ali onda neće biti hrskav onoliko koliko bi trebao biti.
Da bi zadržao sočnost, meso se reže tek nakon narudžbe i tuče batom na točno 4 milimetra debljine i promjer od 30 centimetara. Bečki šnicl od teletine kratko se isprži i u tavi ispunjenoj otopljenim maslacem, koji mu daje dodatni okus.