Bečki šnicl austrijsko je nacionalno jelo koje se sastoji od tankog telećeg odreska u omotaču od krušnih mrvica, a prži se na tavi prije nego što se posluži uz krumpir-salatu ili pržene krumpiriće.

Iako se priprema u svakom hrvatskom (i austrijskom) domu, najpoznatiji bečki šnicl jede se u restoranu Figlmüller u glavnom gradu Austrije. Ovaj restoran nazivaju još i kućom šnicla, a u njemu se slasni odrezak priprema već više od stotinu godina.

Pohano meso Hrana i piće "Pohanci" iz pećnice: Recept za sočne šnicle punjene šunkom i sirom

U Figlmülleru se odrezak priprema od domaćeg svinjskog i telećeg mesa te svježih mrvica, a tajna se očituje u – prženju.

"Figlmüllerov šnicl prži se u tri tave ispunjene suncokretovim uljem. Temperature prženja su tajne," otkrio je Markus Brunner, glavni kuhar restorana u intervjuu za BBC te pojasnio da se šnicl može ispeći i u jednoj tavi, ali onda neće biti hrskav onoliko koliko bi trebao biti.

Da bi zadržao sočnost, meso se reže tek nakon narudžbe te tuče batom na točno 4 milimetara debljine te promjer od 30 centimetara. Bečki šnicl od teletine kratko se isprži i u tavi ispunjenoj otopljenim maslacem, koji mu daje dodatan okus.

7 stvari kojima izluđujemo konobare u kafiću i restoranu Restoran Restoran Pospremanje tanjura +4 Natucanje stranog jezika

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju