Bečki šnicl austrijsko je nacionalno jelo koje se sastoji od tankog telećeg odreska u omotaču od krušnih mrvica, a prži se na tavi prije nego što se posluži uz krumpir-salatu ili pržene krumpiriće.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

Iako se priprema u svakom hrvatskom (i austrijskom) domu, najpoznatiji bečki šnicl jede se u restoranu Figlmüller u glavnom gradu Austrije. Taj restoran nazivaju još i kućom šnicla, a u njemu se slasni odrezak priprema već više od stotinu godina.

Pohano meso Hrana i piće Pohanci iz pećnice: Recept za pripremu "zagrebačkog odreska" bez ulja

U Figlmülleru se odrezak priprema od domaćeg svinjskog i telećeg mesa i svježih mrvica, a tajna je u – prženju.

"Figlmüllerov šnicl prži se u tri tave ispunjene suncokretovim uljem. Temperature prženja su tajne," otkrio je Markus Brunner, glavni kuhar restorana u intervjuu za BBC te objasnio da se šnicl može ispeći i u jednoj tavi, ali onda neće biti hrskav onoliko koliko bi trebao biti.

Da bi zadržao sočnost, meso se reže tek nakon narudžbe i tuče batom na točno 4 milimetra debljine i promjer od 30 centimetara. Bečki šnicl od teletine kratko se isprži i u tavi ispunjenoj otopljenim maslacem, koji mu daje dodatni okus.

7 stvari kojima izluđujemo konobare u kafiću i restoranu Bar +0 Bar